Konut Haberleri
22 Şub 2016 13:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:05

Paramparça dizisi bu evde çekiliyor! Aylık kirası şok ediyor

Reyting rekorları kıran dizilerin mekanları da en az onlar kadar ünlü oldu. Hayranların akınına uğrayan mekanların kiraları ise duyanları şaşkına çeviriyor...

Paramparça dizisi bu evde çekiliyor! Aylık kirası şok ediyor
Reyting rekorları kıran diziler yeni bir sektör daha doğurdu. Dizilerin çekildiği evler ve mekanlar, izleyicilerin akınına uğruyor. Ancak bu evler aynı zamanda fiyat rekoru da kırıyor.  Dizi çekimlerinde kullanılan evlere aylık 160 bin liraya kadar ulaşan kira ödenmekte olup mekan menajerleri sayesinde evini dizi çekimleri için kiraya vermek isteyenler aracılık ücreti ödemeden evine dizi veya TV programı bulabiliyor..

Son yıllarda dizi sektöründe yaşanan hızlı gelişme ve yurtdışına ihraç edilen diziler sebebiyle gelişen mekan menajerliği mesleği sık terch edilen bir iş koluna dönüştü. Bununla birlikte evine, ofisine, dükkanına, bahçesine hatta garajına  güvenenler de mekanlaırnı aylık olarak dizi çekimleri için kiraya vermeye başladı. Ciddi bir gelir kapısı haline gelen 'evi dizilere kiralama' işi sayesinde dizileirn başrol oyuncularından çok daha fazla para kazanmak da mümkün.

Önemli olan daha önce kullanılmamış olması
Sabah Gazetesi'nden Burcu Aldinç'in haberine göre, astronomik dizi ücretleri sayesinde aylık 25 bin dolar ile 160 bin lira arasında değişen ücretler karşılığında kiralanan evler sahiplerini de mutlu ediyor. Genellikle yalılar, lüks villalar ve özenle dekore edilmiş lüks evlerin tercih edildiği sektörde evinen güvenenlerin yapması gereken tek şey bir mekan menajeri ile görüşerek evini dizi ve program çekimleri için kiraya vermek istediğini belirtmek. Bu noktadan sonra mekan menajerlieri evin çeşitli fotoğraflarını çekerek eve uygubn dizi veya program buluyor.  Ayrıca mekan menjajerinin ücreti de ev kiralamak isteyen tarafından ödendiği için evini kiraya vermek isteyenlerin herhangi bir ödeme yapması gerekmiyor. Ancak evin daha önce başka bir dizi veya programa kiralanmamış olması çok önemli.

Aşk-ı Memnu'ya 160 bin lira
Yapım şirketlerinin astronomik  ücretler ödediği evler arasında Aşk-ı Memnu dizisinin çekildiği ev ilk sırada yer alıyor. Bu eve aylık 140 bin - 160 bin lira kira ödendiği biliniyor. En çok havuzlu villalar ve çiftliklerin tercih edildiği sektörde rezidanslar ve yüksek tavanlı evler de rağbet görüyor.

Paramparça dizisinde kullanılan yalıya aylık 120 bin TL , Kara Sevda dizisindeki ana mekana aylık 90 bin TL, Kiralık Aşk dizisinde Nergis Kumbasar'ın evi olarak kullanılan villaya ise aylık 25 bin dolar ödendiği belirtildi.