Konut Haberleri
05 Haz 2014 12:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:10

Para dolu çantayla ev arıyorlar

Ali Nuhoğlu, Fikirtepe’nin yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, “Para çantasıyla proje proje gezenler var" dedi

Para dolu çantayla ev arıyorlar
Kentsel dönüşümün önde gelen ancak çoğu projenin ruhsat sorunu yaşadığı bölgesi İstanbul Fikirtepe, ‘para dolu çantalı’ yatırımcıların gözdesi oldu.

Bölgede bin 100 konutluk Yenitepe Kadıköy projesine başlayan Nuhoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe’de şu anda elinde para çantasıyla proje proje gezip fiyat araştırması yapan yatırımcılar geziyor” dedi.

Fikirtepe’nin kentsel dönüşüm anlamında sancılı bir süreç geçirdiğini ve 20 aylık bir dönemin kaybedildiğini belirten Ali Nuhoğlu şöyle konuştu:

“Süreç hızlı başladı. Anlaşmalar hızlı imzalandı. Biz iki adada insanların tümü ile anlaştık. Ancak Fikirtepe’nin tamamında anlaşma olmadı. Fikirtepe’nin tamamı dönüşmeli, parça parça dönüşürse modern bir yaşam ortaya çıkmaz.”

FİKİRTEPE’Yİ MIPIM’E TAŞIYACAKLAR

Nuhoğlu, şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yer sahipleri ile yüzde 100 anlaşılan projeleri ruhsatlandırma dönemine geçtiğini belirterek “Bölgede 60’ın üzerinde yapım adası var. Kısa dönemde 20’ye yakın firmanın ruhsatlarını alıp işe başlayacağı bir dönem karşımıza geliyor. Şu anda Fikirtepe’de 7-8 proje başladı” dedi.

Gelecek yıl Fransa’da gerçekletirilecek MIPIM Fuarı’nda bir ‘Fikirtepe köşesi’ oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten Ali Nuhoğlu, “Bakanlığın ve belediyenin destek vermesi çok önem taşıyor.

Geçen yıl seçim nedeniyle kamunun katılımının düşük olduğu bir fuar yaşadık. Ancak şu anda katılımcı olarak bölgedeki organizasyonla konuşuyoruz. 7-8 firma bir araya gelerek burada Fikirtepe’yi tanıtabiliriz. Fuara damgasını vuran ve Fikirtepe algısını değiştirmek üzere Teknik Yapı, Emay, Vartaş, Selimoğlu gibi firmalar bu sürece gelebilirler. Fuara kadar daha da artabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.