Güncel
22 Eki 2020 11:00 Son Güncelleme: 22 Eki 2020 11:01

Pandemi stratejisi! Antalya OSB dört ihaleyi dört şirkete paylaştırdı.

Antalya OSB Yönetimi'nin yaptırdığı Özel Antalya Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi modernizasyon, tadilat ve yeni bina yapım işleri ihalesi dört ihale ile dört firmaya verildi.

Pandemi stratejisi! Antalya OSB dört ihaleyi dört şirkete paylaştırdı.

Antalya OSB Yönetimi, pandemi nedeniyle zor günler geçiren sektöre destek olabilmek amacıyla yapılacak olan işi dörde bölerek ihale gerçekleştirdi.

Dört ayrı firmaya verilen işler için Antalya OSB Başkanı Ali Bahar "İşi dörde bölüp, dört farklı ihale yapmamızın tek nedeni, pandemi nedeniyle zor günler geçiren sektöre, üreticiye ve esnafa kaynak aktarabilmek, bu zor dönemde elimizden geldiğince destek olmaktı. Şükürler olsun ki bu gerçekleşti” dedi.

Antalya OSB Yönetimi'nin yaptırdığı Antalya OSB Teknik Koleji’nin modernizasyon, tadilat ve yeni bina inşaa işleri için açılan ihale Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Bölge Yönetim Kurulu, tek bir ihale ile planlanan tüm inşaat faaliyetlerini hayata geçirebilecekken, projeyi dörde bölüp dört farklı ihale gerçekleştirdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar önderliğinde gerçekleştirilen ihaleleri, dört farklı Antalya firması kazandı.

Son üç ihaleye 29 firma davet edildi. Yeterlilik sağlayan 12 firma dosya aldı. 8 istekli firma ise teklif sunarak ihaleye dahil oldu. Açık eksiltme usulü ile en düşük teklif veren Antalya OSB Teknik Koleji’nin yemekhane ve görsel sanatlar binası tadilatı-bahçe peyzajı- ilave tesis ve altyapı işlerini Tülüoğlu Mühendislik firması aldı.  Atölye binaları tadilatı ve ilave tesislerinin yapılması işini Simya Mimarlık firması kazandı. Merkezi derslikler binası tadilatı ve ilave tesislerinin yapılması işini de Yöntem Yapı firması aldı.

Lisenin ilk ihalesi ise Şubat ayında yapılmış ve kampus içerisine projelendirilen 450 seyirci kapasiteli, uluslararası standartlara sahip kapalı spor salonu ile bir adet açık halı saha yapım işini, en düşük teklifi veren ve yine bir Antalya firması olan Gara İnşaat almıştı.

ÖN KAYITLAR ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Okulun yeni yerine taşınma işlemlerinin pandemi nedeniyle aksadığını belirten Başkan Bahar, bu nedenle okulu planlanandan daha geç bir tarihte devir aldıklarını, dolayısıyla da tadilat ve yeni bina yapım işlemlerinin 2020-2021 eğitim-öğretim yılına yetiştirilemediğini aktardı. Modernizasyon ve tadilat işlemlerinin 2021 yılı mart ayına kadar tamamlanacağını söyleyen Başkan Bahar, 2021 yılı Şubat ayı itibariyle de ön kayıtların başlayacağını ifade etti.