Sektörel
28 Eyl 2017 12:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Pamukkale’de öğrenci olmak! Denizli’de yaşamak…

Pamukkale’de öğrenci olanlar yaşayacağınız şehir hakkında bilgi edinmeye ne dersiniz? Şehir hakkında birçok bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

Pamukkale’de öğrenci olmak! Denizli’de yaşamak…
Ülkenin dört bir yanına dağılan öğrenciler arasında, valizini Denizli için hazırlayanlar… Şimdi size sesleniyoruz… Pamukkale üniversitesi bünyesinde öğretim görecek gençler için Denizli’deki sosyal yaşam nasıl? Denizli kiralık ev fiyatları ne durumda? Pamukkale Üniversitesi yakını kiralık ev şartları ne? Üniversiteye adımınızı atmadan önce Denizli hakkında bilmeniz gerekenler bu yazıda!

Dünyaca ünlü Pamukkale Travertenleri

Herkesin bildiği gibi Denizli bir turizm kentidir. Buradan İzmir, Antalya, Muğla, Aydın gibi şehirlere kolayca ulaşım sağlanır. Tekstil sanayisi gelişmiş kentlerimizden Denizli’nin ilçesi olan Pamukkale, travertenleri ile turizm açısından dünyaca tanınmakta olup, büyük bir önem taşır. Akan sulardan kalan karbonat mineralleri ve kent kaplıcalarını kapsayan Pamukkale Travertenleri, Menderes Nehri'nde yer alır. Doğal bir pamuk tarlasına benzeyen bu alan, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer alır. Denizli’de bir diğer doğal güzelliğe sahip bölge ise Yeşildere Şelalesi… . Bu muhteşem doğa harikasını görmediyseniz yolunuzu mutlaka düşürün bu güzel şehre…. Öğrenci olarak şehre adımınızı attıysanız da ilk görmeniz yerler olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Denizli’de yaşamak…

Üniversite yaşamını Denizli’de sürdürecek öğrenciler için trafik asla bir problem değil. Denizli ve Pamukkale’de her yere rahatça ulaşım sağlamak mümkün. Derli toplu bir şehir olduğu için aranılan her şeyin yeri belli. Çok büyük olmayan, gelir ve eğitim seviyesi yüksek bir şehir. Turistlik bir yer olması ve Ege kıyılarındaki tatil beldelerine yakın olması nedeniyle de önem kazanıyor. Dilediğiniz zaman Marmaris ve Bodrum’a gidebilir küçük tatil kaçamakları yapabilirsiniz. Öğrencilere hitap eden mekânların hemen hepsi üniversiteye oldukça yakın hatta bunun için toplu taşıma araçlarına bile ihtiyaç yok. Ayrıca öğrencilik hayatı süresince hem sanat hem eğlence hem de kültürel etkinliklere uzak kalmayacağınız dopdolu bir şehir burası… Üstelik ekonomik açısından da öğrencilerin bütçesine hitap ediyor. Denizli kiralık ev seçenekleri konusunda da bonkör. Hem bol seçenek sunuyor hem de kiralık ev fiyatları oldukça uygun.

Pamukkale Üniversitesi’nde okumak…

Pamukkale Üniversitesi, 1992 yılında kuruldu. Üniversitenin uluslararası platformda saygınlığı oldukça dikkat çekici. Bünyesinde 3 enstitü, 7 fakülte, 5 dört yıllık yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu bulunuyor. Öğrencilerin rahat ve keyifli öğrenim hayatı sürebilecekleri bir üniversite burası…  Adını Denizli’nin ve dünyanın incisinden alan üniversite; bir ana kampüs ve on çevre kampüsten oluşuyor. Ana kampüs alanı şehrin en güzel yerlerinden birinde. Kampüs içerisinde ulaşım özel araçlar ve belediye otobüsleri ile sağlanıyor.

Şehrin dışında olmayan üniversite, her geçen gün öğrenciler için cazibe merkezi haline geliyor. Okula yakın yaşam alanları, kiralık evleri ve toplu taşıma hatları ile yeni öğrenciler adaptasyon süresini çabuk atlatıyorlar.

Denizli kiralık ev seçenekleri…

Denizli’nin öğrencilere sunduğu olanaklardan biri de kiralık ev seçenekleri… Özellikle şehirde apart daire seçenekleri öğrencilere kolaylık sağlıyor. Kampüs yakınında ve şehrin birçok bölgesinde apart kiralık ev bulmak mümkün. Apart daire seçenekleri size uygun değilse; şehirdeki kiralık ev hatta kiralık villa seçeneklerinden birinde arkadaşlarınız ile paylaşımlı daireler tutmanız mümkün

Kiralık ev fiyatları

Zingat.com Bölge raporuna göre Denizli kiralık ev fiyatları 100 metrekalik bir daire için 434 TL’den başlıyor 723 TL’ye uzanıyor. Ortalama olarak aylık kira bedeli 578 TL civarında.