Ekonomi
10 Oca 2016 16:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:59

Palamutun tanesi 35 lira!

Av sezonu bu yıl denizlerde durgun geçti. Bu sebeple de balık fiyatları uçuşa geçti. Palamutun tanesi 35 lirayı gördü...

Palamutun tanesi 35 lira!
Denizlerde bu yıl av sezonu durgun geçti. Balıkçı Hasan Erol, durgun geçen sezon yüzünden balık satışlarının bu yıl geçmiş yıllara göre daha az olduğunu belirtti. Vatandaşların önceki yıllarda ekonomik olduğu için palamudu daha çok tercih ettiğini ancak bu yıl balıkçıların ağına az takılması nedeniyle fiyatı yükselen palamudu almadıklarını anlatan Erol, şunları kaydetti:
“Levrek palamuttan daha lüks bir balıktı ancak bu yıl tersine döndü. Palamut lüks haline geldi. Bir palamudun tanesi 30-35  lira olduğu için insanlar kilosu 25 lira, 30 lira olan levreği tercih ediyor. Geçen sene tanesi 12.5-15 liradan satılan palamut lükse geçti bu sene. Ama geçen sene öyle değildi.”
Palamudun yok denecek kadar az avlandığını belirten Erol, “Palamut hiç olmadı denilecek kadar azdı. Çinekop da aynı şekilde. Hamsi önceki haftalarda biraz boldu ama şimdi o da azaldı. Şu anda levrek akını var. Levrek, karagöz ve çinekopun kasası 350-400 lira olarak gidiyor. Buna göre biz de pahalı aldığımız için satışlarımız biraz durgun oluyor. İstavrit ve hamsi olduğu sürece, fiyatları uygunsa tercih ediliyor” dedi.