Sektörel
15 Eyl 2016 09:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

Palamut fiyatı 3 liraya düştü!

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Bugün Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamut balığının tanesi 3 liradan satılıyor" dedi.

Palamut fiyatı 3 liraya düştü!
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan,  Karadeniz'de palamudun bol miktarda avlanmasının fiyatlara da olumlu yansıdığını  belirterek, "Bugün Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamut balığının  tanesi 3 liradan satılıyor" dedi.

Arslan, bugünlerde Karadeniz'de  beklendiği gibi bol miktarda palamut avlandığını ifade etti.

Balıktaki bolluğun fiyatlara da olumlu yansıdığını ifade eden Arslan,  "Karadeniz'de son 3 yılın en bol sezonu yaşanıyor. Her gece denize açılan  tekneler binlerce kasa balıkla geri dönüyor. Hal böyle olunca fiyatlar da hızla  düşüyor. Bayramın birinci günü 5 lira olan palamudun tanesi bugün 3 liradan  satılıyor." diye konuştu.

Hava şartlarının iyi gitmesi halinde palamut avının daha da  bollaşmasını beklediklerini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Şu anda her şey istediğimiz gibi gidiyor. Hava şartları tam  istediğimiz gibi ve balık da kendisini gösteriyor. Sürecin bu şekilde sürmesi  halinde palamut avcılığı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Bu da fiyatın  daha da düşebileceği anlamına geliyor. Daha önce de dediğimiz gibi Karadeniz  insanı bu sezon palamut balığına doyacak."

ETİKETLER
#palamut