Konut Haberleri
22 Mar 2015 10:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:30

Pahalızede olmayın!

Farklı iş kollarından inşaat sektörüne giren tecrübesiz firmalar hatalı hesaplarla konut fiyatlarını artırınca yeni konutzede riski ortaya çıktı.

Pahalızede olmayın!
Bir dönem ucuz fiyatla satışa çıkan konutların yarım kaldığını ve arkasında bir çok mağdur bıraktığını hatırlatan sektör temsilcileri önümüzdeki dönemde ise ‘pahalı konutzedeler’ olacağı uyarısında bulunuyor.

İNŞAAT sektörüne sonradan dahil olan, tecrübesiz firmalar ‘konutzede’ yaratma riski taşıyor.Geçtiğimiz yıllarda ucuz ev satan firmalara yüksek talep olduğunu ancak çok sayıda firmanın iflas ederek, işleri yarım bıraktığını hatırlatan sektör temsilciler, şimdilerde hatalı hesaplarla konut fiyatlarının arttığını ve bu kez pahalı konutzedelerin ortaya çıkabileceğini söylüyor. 

GİRİŞ-ÇIKIŞA BAKILACAK
İnşaatta kâr marjının yüksek olduğunu düşünen yatırımcıların konut sektörüne girmeye hevesli olduğunu söyleyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “İnşaata yeni firma iş almak için arsa sahibine verdiği payı arttırıyor. Uzun vadeli düşünmediği için sonu hayal kırıklığı oluyor. Sektörde yeni oyuncu gerek ama kalıcı olunmalı. İnşaata girip nemalanıp giderlerse işin sonu hayal kırıklığı olur” dedi. İyi etüt çalışması yapmadan sektöre giren firmaların konutzede yaratacağını belirten Durbakayım, İNDER olarak İnşaatçılar Odası kurarak, sektöre giriş-çıkışları kontrol atına almayı hedeflediklerini söyledi.
Hatalı hesap fiyata yansıyor
‘DAVULUN sesi uzaktan hoş gelir, inşaat da öyle’ diyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ise, maliyetler hesaplarını hatalı yapan firmaları tüketici için de risk oluşturduğu belirtti. Dumankaya, “Hatalı hesap fiyatlara da yansıyor. Mesela Fikirtepe’de yeni yapılan projeler birbirine çok benzer özellikte. Ama biri metrekaresine 5 bin 500, diğeri 9 bin istiyor. Fiyat aralığı bu kadar açık olmamalı” dedi.