Turizm
10 Eyl 2013 16:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:34

Özyurtlar'dan Gaziantep'e konut, Bayrampaşa'ya otel projesi geliyor!

özyurtlar İnşaat, bugün çırağan Sarayı'nda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile hayata geçirdiği projeler ve hedefleri hakkında detaylı bilgiler verdi

Özyurtlar'dan Gaziantep'e konut, Bayrampaşa'ya otel projesi geliyor!

Esenyurt'ta önemli projelere imza atan ve bu yeni projeleriyle büyümeye devam eden Özyurtlar İnşaat, bugün Çırağan Sarayı'nda basını ağırladı. Yükseltmeye devam ettikleri projeler hakkında detaylı açıklamaların yapıldığı toplantı, Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ve Özyurtlar İnşaat Genel Müdürü Haluk Levent Ünal'ın katılımıyla gerçekleşti.
 
Özyurtlar'dan üç yeni proje
 
Kısa  süre önce satışa sundukları ve büyük ilgi gören üç yeni projeleri N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde hakkında bilgi veren Tamer Özyurt şunları söyledi:
“N5 Suites, Beylikdüzü’nde otel ve rezidans konseptinde inşa ediliyor.16 katlı projede 132’si otel odası, 190’ı daire, 8’i dükkan olmak üzere toplam 330 bağımsız bölüm bulunuyor. 132 odalı N5 Suites Otel’de 101 adet 1+0 (stüdyo) ve 31 adet de 1+1 daire bulunuyor. Projede yer alan stüdyo daireler 40 metrekare büyüklüğünde. 1+1 dairelerin büyüklüğü ise 75 ve 87 metrekare arasında değişiyor. Özellikle Arap yatırımcılardan büyük ilgi gören N5 Suites’in şuana kadar  yüzde 20’sini sattık.”
NCity Esenyurt projesini de anlatan Tamer Özyurt, “NCity Esenyurt,  Kiptaş 5. Etap ile Kiptaş 6. Etap’ın yanında bulunan 15 dönümlük arazide inşa ediliyor. 15 katlı dört bloktan oluşan NCity Esenyurt’ta 448 daire yer alıyor. Temmuz ayında satışa çıkan NCity Esenyurt’un şuana kadar yüzde 40’ını satmış durumdayız. 
Esenyurt’ta 7 dönüm arazi üzerinde inşa edilen NCadde ise tek blokta 16 kattan oluşuyor. NCadde’de 112 daire bulunuyor. Satışa çıkalı bir ay olmasına rağmen NCadde’nin ise yüzde 25’i satılmış durumda” diye konuştu.   
 
"Cehennem diye tabir edilen bir bölgeden sağ salim çıktık"
 
Projelerine Esenyurt ağırlıklı devam etmek istediklerini söyleyen Tamer Özyurt, sözlerine şu şekilde devam etti;
 
"Çok sancılı bir dönemden geçtik.Cehennem diye tabir edilen bir bölgeden sağ salim çıkmayı başardık. Esenyurt'taki sorun neticesinde NTower projesinde 865, NMerkez projesinde 500 konutumuzu revize etmek durumumda kaldık.Bu dairelerin bin 300'e yakınını satmıştık. 300 daire sahibinin sorununu elimizdeki stoklardan çözdük, geri kalanının paralarını iade ettik. Biz yine Esenyurt'a yatırım yapmaktan vazgeçmeden Esenyurt'un en büyük projesini hayata geçirme hedefindeyiz.
 
"Firmalarda işin suyunu çıkarmıştı"
 
Esenyurt’ta yaşanan sorunların sorumlularından birininde  firmalar olduğunu belirten Özyurt, “Firmalarda bu işin suyunu çıkarmıştı. Bin daire üretebilecekleri bir yer için 2 bin konutluk proje maketleri yapıp satmaya çalıştılar.Şuanda askı sürecinde olan imar planı onaylandıktan sonra nerede kaç konutun üretilebileceği ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.
 
 
Beylikdüzü Residence'ın teslimleri yılbaşında yapılacak
 
Beylikdüzü Özyurtlar Residence projesinde teslimlerin gecikmesiyle ilgili soruya yanıt veren Tamer Özyurt, 2013 Haziran ayı itibariyle teslimlerinin başlaması gereken projede mücbir sebeplerle dairelerin teslim edilemediğini ve yasal süre çerçevesinde 6 aylık bir süre daha kullanılarak teslimlerin, 2014 yılı Ocak ayında yapılmaya başlayacağının bilgisini verdi.
 
 
Gaziantep'e konut, Bayrampaşa'ya kentsel dönüşüm projesi
 
Türkiye'nin diğer illerinde de proje yapmak istediklerini belirten Tamer özyurt, ilk adımın memleketi Gaziantep'te atılacağının bilgisini verdi.Gerçekleştirecekleri projenin Gaziantep için Sinpaş'ın Antepia projesinden sonra en büyük konut projesi olduğunu söyleyen Özyurt, "Bu proje, Türkiye'nin önde gelen bir firması ve Alman bir grupla birlikte hayata geçecek 800 bağımsız birimden oluşan bir konsorsiyum projesi olacak" dedi.
 
Kentsel dönüşüme ilişkin görüşlerini de açıklayan Tamer Özyurt, “Ben herkesin depreme dayanıklı, etrafında sosyal donatıları olan sağlıklı evlerde yaşaması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle de kentsel dönüşümü sonuna kadar destekliyorum. Dönüşüme destek verebilmek adına Bayrampaşa'da bir residence projesi geliştirdik. Fakat belediyeyle yapılan görüşmeler sonucunda burada turizme yönelik ihtiyacın fazla olduğu düşüncesiyle projeyi otele çevirdik" dedi.
Özyurt konuşmalarına şunları ekledi; “Büyük bir otel markasının adını taşıyacak olan projemizin ruhsatını aldık. İnşaatına başlamak üzereyiz. Proje 160 odalı 300 yatak  kapasiteli olacak. Biz aslında bu projeyle kentsel dönüşüme de girmiş olacağız.”
 
Yasegül Özdemir / Emlakeki.com