Güncel
07 Eki 2020 19:39 Son Güncelleme: 07 Eki 2020 19:40

Özel damgalı pasaportlar için sevindiren değişiklikler

İhracat yapan firma yetkililerine verilen özel damgalı pasaportlar için yeni kararlar alındı. Alınan kararlar bu pasaportu taşıyanları memnun edecek türden.

Özel damgalı pasaportlar için sevindiren değişiklikler

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı karari ile özel damgalı pasaportlar için sevindiren değişiklikler yapıldı. Özel damgalı pasaportlar ihracat yapan firma yetkililerine verilebiliyor. Bu pasaportların süresi bugüne dek iki yıl olarak belirlenmişti. Yeni kararla birlikte süre dört yıl olarak belirlendi. 

Özel damgalı pasaportlarla ilgili değişiklik kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla, daha önce Ekonomi Bakanlığı olan ilgili bakanlık, Ticaret Bakanlığı olarak değiştirildi. Buna göre bu kapsamda pasaport başvuruları İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na yapılacak.

Düzenlemeyle, özel damgalı pasaport sahibi firma yetkililerinin, pasaportu alabilme koşullarından birini kaybetmeleri durumunda, pasaportu iade etmeleri için tanınan 15 günlük süre kaldırıldı.

İade yükümlülüğünü yerine getirmeyen firmanın yetkilileri için 10 yıl olarak öngörülen yeniden hususi damgalı pasaport verilme yasağının süresi ise dört yıla indirildi.