Konut Haberleri
20 Kas 2016 09:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:50

Özbekistan ile vizeler kaldırılıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Özbekistan da bizim vatandaşlarımıza inşallah vizeleri kaldıracak" dedi...

Özbekistan ile vizeler kaldırılıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediyesince Pera Palas Otel'de ikincisi  düzenlenen "Beyoğlu Sohbetleri" etkinliğine katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı  konuşmada, Türkiye'nin insani ve sorun çözme yönünde inisiyatif alan, aktif bir  dış politika izlediğini dile getirdi.

Türkiye gibi bu coğrafyadaki ülkelerin çok yönlü dış politika izlemek  zorunda olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Bakın Ukrayna'ya çok yönlü bir dış politika  izleme imkanı verilmedi. Ukrayna'nın başına gelene bakın. Oysa Ukrayna, Rusya ve  Batı ile ilişkilerini çok dengeli götürebilirdi. Buna Rusya da Avrupa Birliği de  izin vermedi. Ukrayna hangi kararı verseydi bugünkü durumdan daha iyi bir durumda  olmazdı." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin farklı ülke ve bölgelerle sürdürdüğü  ilişkilerin, bir diğerine alternatif olmadığını belirterek bir tarafta güçlü  olunması durumunda diğer tarafta da güçlü olunacağını aktardı.

Ekonomi meselesinin, Türkiye'nin en önemli dış politika unsuru  olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, yatırım ve ticaret hacminin artırılmasına yönelik  çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, dün Özbekistan'a yaptığı ziyarete ilişkin "Biz Özbekistan  vatandaşlarına vizeyi kaldırmıştık. Şimdi de Özbekistan ile ilişkilerde yeni bir  sayfa açtık. Özbekistan da bizim vatandaşlarımıza inşallah vizeleri kaldıracak.  Bunu değerlendirdik." açıklamasında bulundu.

Türk-İsrail ilişkilerine de değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin şartlarının  yerine getirilmesinden sonra ikili ilişkilerin normalleştiğini dile getirerek  İsrail bölgesindeki doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa piyasalarına nasıl  ulaştırılabileceğinin görüşülmeye başlandığını aktardı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin birçok ülkeyle yılda bir defa düzenlediği Ortak  Bakanlar Kurulu toplantılarıyla ilgili olarak da Rusya ile Türkiye arasında 2017  başında söz konusu toplantının düzenleneceğini ve hazırlık toplantısı amacıyla  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 1 Aralık'ta Alanya'ya geleceğini  kaydetti.