Otomobil
30 Kas 2016 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:51

Otonomi'de büyük açılışı Cumhurbaşkanı yapacak

Ekonomide sıkıntılı günlerden geçilirken ülkede iyi şeyler de oluyor.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan otonomi, 500 milyon TL’lik bir yatırımla Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı’ndaki yaklaşık 400 dönümlük bir alanda kuruldu.

Otonomi'de büyük açılışı Cumhurbaşkanı yapacak

500 milyon TL’lik bir yatırımla Ankara’da hayata geçirilen Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’nin 2 Aralık Cuma saat 11.00’deki açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

Otonomi’nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili kamu kuruluşları, iş dünyası ve sektör kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

Ankara’daki galeri bünyesinde toplayacak Otonomi’nin faaliyete geçişi, sektör için adeta yeni bir milat olarak değerlendiriliyor. Başkent’in trafik, çevre gibi kentsel sorunlarını çözüme kavuştururken, otomotiv piyasasını da kökten değiştirip kurumsallaştıracak olan Otonomi yatırımı, doğrudan 5 bin kişiye istihdam yaratacak.
 

Aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek

500 milyon TL’lik bir yatırımla Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı’ndaki yaklaşık 400 dönümlük bir alanda kurulan Otonomi, günde 11 bin ziyaretçi ağırlayacak, 9 bin aracın giriş çıkış yapabileceği ve aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek kapasitede… Araç almak isteyenler, binlerce araç içinde aradığı her marka ve modeli Otonomi’de; aynı çatı altında bir arada bulacak, farklı marka ve fiyat seçeneklerini değerlendirerek istediği aracı tüm yasal işlemlerini aynı yerde gerçekleştirip her türlü testleri yapılmış biçimde Otonomi garantisiyle satın alabilecek.

Örnek bir yatırım

Şehir içindeki yerlerini terk ederek buraya taşınan galericilerle Otonomi hızla doluyor. Otonomi’de 2. el araçlar için yapılan 551 showroomda doluluk şimdiden yüzde 70’e ulaştı. Tamir bakım hizmetlerinin verileceği 13 işyerinden oluşan teknik servis bölümü ile yedek parça, otomobil camı ve akü satan işyerleri de faaliyete hazır. Yerleşke içinde bankalar, noter ve trafik tescil bürosu, ekspertiz merkezi, test sürüş alanı, bir fotoğraflama merkezi ile filo kiralama hizmetleri de yer alıyor. Kampus içinde ayrıca çeşitli konularda 28 işyeri ve 48 ofis bulunuyor.

2. el araçların sergilendiği showroomların yanı sıra Otonomi içinde ayrıca sıfır araçlara yönelik de 10 oto plaza yapılacak. Akaryakıt istasyonu, 5 yıldızlı otel, kafe ve restoranlar ile kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM’ye diğer tüm hizmet birimlerinin yer aldığı Otonomi, bir ticaret merkezinin ötesinde; ailecek tam gün vakit geçirilebilecek, gezi, eğlence ve gastronomi hizmetlerini bir arada sunan çok yönlü bir “yaşam merkezi” niteliğinde...

Hem kentsel hem sektörel sorunlara çözüm

Otonomi’nin faaliyete geçmesi ile Ankara’nın trafik, çevre gibi kentsel sorunları çözüme kavuşurken, otomotiv piyasası da kökten değişiyor. Özellikle 2. el araç ticaretinde çıtayı yükselterek bu işi kurumsal bir yapıya kavuşturan Otonomi’nin sunduğu zengin araç yelpazesi ve sağladığı özel imkanlarla 2. elde Ankara merkezli canlı bir piyasa oluşuyor. Esenboğa Yolu üzerinde kurulu Otonomi, hava limanına yakınlığı ve Ankara Şehirler arası Terminal İşletmesi’nden (AŞTİ) düzenli sefer yapan ücretsiz servisleri ile şimdi “Türkiye’nin her yerine sadece bir saat mesafede”…