Konut Haberleri
15 Eyl 2017 08:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor

İstanbul'un tekstil merkezi haline gelen Osmanbey'de dükkanlar ardı arkasına kepenk indiriyor. Buradaki esnafların birçoğu ise Merter'e taşınıyor.

Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor
İstanbul'un en işlek caddeleri arasında yer alan Osmanbey'de dükkanlar bir bir kapanıyor. Tekstil sektörünün kalbinin attığı semtte esnaf adresini değiştiriyor.

Bir zamanlar boş dükkan bulmanın imkansız olduğu Osmanbey'de kiralık ilanların sayısı her geçen gün artıyor. Tekstil sektörünün kalbinin attığı semtte özellikle arka sokaklarda iki dükkandan biri boş ve kiralık.

Gidenlerin yeni adresi Merter

Osmanbey’deki işini kapatanların ağırlıklı olarak günlük, fiyat avantajına sahip ürünler üretenler olduğu ifade ediliyor. Bu üreticilerin belirli bir bölümünün ise Merter bölgesine taşındığı açıklandı.  Bu durum Merter’de bir yoğunluk yaşanmasına, çok sayıda yeni dükkan açılmasına sebep oldu. Merkezini Merter’e taşıyan firmalardan biri olan Migiboy’un sahibi Vehbi Canpolat dönüşümün aslında bir fırsat olduğu açıkladı.

Fiyatlar geriliyor, alan butik otel yapıyor

Osmanbey’de dükkanların boşalması kiraların düşmesine neden oldu. “Piyasa durgun” diyen bir emlakçı bölgede devirlerin ağırlıkla turizm alanında yapıldığını anlattı. Madalyon Sokak, Kodaman Sokak ve Hacı Mansur Sokak’ta çok sayıda binada kiralık ve satılık ilanları dikkat çekiyor. Bölgede çalışan bir emlakçı “Eğer birkaç katlı ve satılık bir dükkansa alıp butik otele çevirmek isteyenler ilgileniyor. Onun dışında pek hareket yok” açıklamasında bulundu.