Güncel
12 Eki 2020 08:45 Son Güncelleme: 12 Eki 2020 09:02

Oruç Reis Türk donanması eşliğinde yeniden Akdeniz'de

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi bir aylık aradan sonra yeniden sondaj çalışmaları için bugün Akdeniz'e açılıyor. Görev yeri Meis adasının güneyi. 22 Ekim'e dek sürecek görev için Türkiye yeni NAVTEX (denizcilere duyuru) ilan etti.

Oruç Reis Türk donanması eşliğinde yeniden Akdeniz'de

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, bu sabah Antalya Limanı'ndan bir ay sonra yeniden  Akdeniz'e açılıyor. Türkiye Oruç Reis'in görev yeri olarak Meis Adası'nın güneyi için yeni NAVTEX yayınladı.

Oruç Reis bölgede 22 Ekim 2020 tarihine dek görev yapacak. Bu süreninin gerekirse uzatılabileceği de belirtiliyor. 

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar sürecek yeni NAVTEX (denizcilere duyuru) ilan edildi.

İlana göre, geminin görevi 12 Ekim'den 22 Ekim'e kadar sürecek.

12 Eylül'de bakım ve onarım için Antalya Limanı'na çekilen Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi yeniden Akdeniz'de... Oruç Reis'in görevi sırasında Türk donanmasına bağlı savaş gemileri de bölgede yer alacak. Havadan da kontroller de yapılarak Yunanistan askeri birliklerinin tacizlerine karşı önlemler alınacak. 

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengizhan isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de sismik çalışmalarını yürütecek.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

Ege Denizi'nde Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken bakıma çekilen Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi bir aylık aradan sonra Antalya Limanı'ndan Akdeniz'e açılıyor. Görev yeri Meis Adası'nın güneyi olarak bildirildi. 

Türk dononmasından Ataman ve Cengiz Han fırkateynleri Oruç Reis'in yolculuğunda yanında olacak. Sismik araştırma faaliyetlerinin 22 Ekim saat 23.00'de sonlandırılması planlanan Oruç Reis için yeni navtex ile faaliyet süresi uzatmasının gelebileceği de belirtiliyor.