Konut Haberleri
30 Nis 2016 17:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:16

Ortaköy Vadisi 2 yıl içinde halka açılacak

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ortaköy Vadisi'nin 2 yıl içinde halka açılacağı müjdesini verdi.

Ortaköy Vadisi 2 yıl içinde halka açılacak
İstanbulluları sevindirecek yeni bir proje geliyor. Ortaköy Vadisi halka açılıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ortaköy Vadisi’nin 2 yıl içinde halkla buluşacağını açıkladı.

Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 8 Nisan’da Ortaköy Vadisinde "Barışmak" temasıyla hayata geçirilen Uluslararası Çağdaş Heykel Sempozyumu Ortaköy Vadisi'nde düzenlenen kapanış töreniyle sonlandı.

Proje 2 yıliçinde halka açılacak

Murat Hazinedar, hiç kullanılmayan, şehrin bir parçası olduğu halde insanın ve yaşamın bir parçası olamayan bu alanı 2 yıl içinde halkla buluşturmak istediklerini ifade ederek, "Bu sene projesini bitirdik ama çevreden geçecek tünellerin viyadükleri ve bağlantı yolları nedeniyle yasal bir sorun vardı. Onu da çözeceğiz inşallah. Burayı sanat sempozyumlarının merkezi haline getireceğiz. Belki bir Ortaköy açık hava olacak ama en önemlisi buradaki yeşili koruyarak ve güçlendirerek şu doğaya hiç bina yapmadan bir proje hazırladık. Betonlaşmaya hiçbir şekilde izin vermeden 200 dönümlük bu alanı aktif yeşil alan olarak halkımızın ve İstanbul’un hizmetine sunacağız" dedi.

Barışı anlatacaklar

Sempozyum kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Brezilya, Hollanda, İtalya ve Yunanistan’dan katılan heykeltıraşlar, paslanmaz çeliklere ve mermerlere yaptıkları figürlerle barışı anlatmayı hedefliyor..

Törende ayrıca sempozyum için eserlerini tamamlayan sanatçılara teşekkür belgesi verildi. Sanatçıların eserleri 6-15 Mayıs arasında Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali'nde sergilenecek.