Konut Haberleri
26 Oca 2017 09:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Ortadoğu'ya Türk dizileriyle Türk mobilyası damgası

Bu yıl 13.'sü düzenlenen CNR-İMOB İstanbul Mobilya Fuarı, dün Yeşilköy'de kapılarını açtı… 3 gün sonra sona erecek olan fuara, Osmanlı motifleri damga vurdu. Türk dizilerinde sıkça kullanılan Osmanlı motifleri, Ortadoğu ülkelerinin gözdesi oldu…

Ortadoğu'ya Türk dizileriyle Türk mobilyası damgası
CNR İMOB-13.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı dün kapılarını açtı. 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarda, 114 ülkeden 10 binin üzerinde yabancı katılımcı yer aldı. Çocuk odasından ofis mobilyasına kadar binlerce ürünün sergilendiği fuarda, Türk dizilerinin mobilya sektörüne olan etkileri dikkat çekti. Türk dizilerini yakından takip eden Ortadoğu ülkelerinin Osmanlı motiflerine olan ilgisi mobilya sektöründe de etkisini gösterdi. Fuarda en dikkat çeken ürün ise Katar Kraliyet Ailesi'ne özel olarak tasarlanan 200 bin dolarlık koltuk oldu.

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün 2016'da 2 milyar 300 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirterek, "Bu yıl hedefimiz 3 milyar dolara ulaşmak" diye konuştu. Sektörün pazar çeşitliliğine odaklandığını belirten Güleç, "Bu yıl ilk kez ABD mobilya ihracatımızdaki ilk 10 pazar arasına girdi. 2016'da 100 milyon dolarlık ihracat yaptık. Hedefimiz 2023'te bu oranı 1 milyar dolara taşımak" dedi. Gündeme dair değerlendirmede de bulunan Güleç, Türkiye'de bürokratik oligarşinin hakim olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye'nin ivme kazanacağının altını çizdi.

Gelecek yıl tek çatı altında
CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, İMOB ve İSMOB olarak ikiye bölünen ve ayrı ayrı fuar organize eden mobilya sektörünün gelecek yıl CNR çatısı altında tek fuar yapacağını kaydetti. Şenel, "Çocuk, modern, klasik gibi mobilya sektörünün iş kollarına göre kategorizasyon yapacağız" dedi.