Konut Haberleri
30 Nis 2015 11:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:37

Oranın ilk ziyaretçisi Cumhurbaşkanı'nın uçağı olacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, açılışa kadar test uçuşlarının devam edeceğini ve piste ilk kez Cumhurbaşkanı'nın uçağının iniş yapacağını söyledi..

Oranın ilk ziyaretçisi Cumhurbaşkanı'nın uçağı olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 22 Mayıs’ta açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, açılış günü havalimanına ilk olarak Cumhurbaşkanı'nın daha sonra da başbakan'ın uçağının iniş yapacağını söyledi.

Temeli 2011 yılında atılan, denize dolgu alan üzerine yapılması ve uygulanan ‘Stone mastic asfalt’ çalışması ile Türkiye'de pek çok ilke imza atan Ordu-Giresun Havalimanı'nında açılış gününe kadar test uçuşlarının devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, havalimanının normalde 22 Mayıs'ta açılmasının planlandığını ancak Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı miting sebebiyle açılışın 22 Mayıs'a ertelendiğini söyledi.

26 Mayıs tarihi itibariyle ticari uçuşların da başlayacağını belirten Başkan Yılmaz, bilet satışlarının Türk Hava Yolları (THY) hem de Anadolu Jet firmalarında başladığını söyledi.

Öte yandan Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı’nın ardından kente hızlı tren getirmek için de çalışma başlattıklarını açıkladı.