Konut Haberleri
06 Kas 2017 10:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Opera binasının tanıtımı bugün yapılacak

Taksim'de bulunan AKM'nin yerine inşa edilecek olan opera binası lansmanı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı bir programla gerçekleşecek.

Opera binasının tanıtımı bugün yapılacak
İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yıkılıp yerine dev opera binası inşa edilecek. Projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün katılacağı tanıtım programında açıklayacak.

Akşam Gazetesi'nden Doruk Çakar'ın haberine göre, yaklaşık olarak son yıldır atıl durumda olan Atatürk Kültür Merkezi binasıyla ilgili süreçte son aşamaya varıldı. Tanıtımın ardından ilerleyen günlerde binanın yıkımına başlanacak.

Yeni bir çehre

Çevredeki diğer boş alanların da dahil edileceği yepyeni bir opera binası ile Taksim Meydanı da yeni bir çehreye kavuşmuş olacak.

Sanat merkezi olacak

Dünya standartlarında inşa edilecek olan yeni opera binasında  opera dışında çok sayıda sahne sanatı da sergilenecek. Taksim Meydanı’nda, opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi salonu ve bir de sinema bulunan AKM hizmete girdiği yıllarda dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olmuştu.