Konut Haberleri
10 Mayıs 2018 16:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:48

Önce Ziraat sonra Halkbank! Onlar da konut faizini yüzde 0.98'e çekti

Başbakan Binali Yıldırım'ın konut faizlerine ilişkin müjdesinin ardından bankalar hamlelerini peş peşe yapıyor. Sabah saatlerinden Ziraat Bankası'ndan gelen faiz indirimi sonrası Halkbank da konut kredilerinde faiz oranını yüzde 0.98'e çekti.

Önce Ziraat sonra Halkbank! Onlar da konut faizini yüzde 0.98'e çekti
Başbakan Binali Yıldırım'ın bankaların konut sektörünü canlandırmak ve stokları eritmek için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından ilk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. 

Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde faiz oranının yüzde 0.98'e çekildiğini açıkladı. Ziraat Bankası'nda konut kredi faizleri ortalama yüzde 1.23 seviyesindeydi.

Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank da konut kredisi faizini düşürdü.

HALKBANK MÜDÜRÜ ARSLAN: HER AİLE BİR EV SAHİBİ OLSUN İSTİYORUZ
 
10 yıl vadeye ve 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0.98 olarak belirlemek suretiyle indirime gittiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konut piyasasındaki talebin, ekonomik büyümenin asli unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Arslan, "Konut sektörünün, ekonomimize sağladığı katma değer ve diğer sektörleri etkileme potansiyelini göz önünde bulundurduk. Ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini de dikkate alarak her zaman olduğu gibi müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir çözüm sunmaya gayret ettik. Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz" diye konuştu.