Konut Haberleri
28 Ağu 2018 14:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:56

'Önce zam sonra indirim kesinlikle yok'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut kampanyasında önce zam sonra indirim gibi bir durumun kesinlikle yaşanmayacağını vurguladı.

'Önce zam sonra indirim kesinlikle yok'
Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluş ve şirketlerini bir araya getirerek vatandaşların daha uygun koşullarda konut sahibi olmaları için hayata geçirilecek olan tarihi kampanyanın tanıtım toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Bugün başlayıp 31 Ekim'e kadar sürecek kampanyaya tüm inşaatçılar katıldı ve toplamda 100 bin konutluk bir stok mevcut. Kampanyada öncelikli olarak projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10’luk bir indirim uygulanacak ve daireler yüzde 10 peşinat imkanıyla satışa sunulacak. 12. ve 24. aylarda yüzde 15'lik ara ödemenin yer alacağı kampanyada 120 aya 0.98’lik faiz oranı uygulanacak.

Murat Kurum, kampanyaya katılan konutlarda fiyat sınırlamasının olup olmadığının sorulması üzerine, "’Kampanya başladı fiyat artıralım, satıldı fiyat artıralım' söz konusu değil. Bunun takibini de biz inşallah yapacağız. Fiyat konusunda bir limit yok" ifadelerini kullandı.