Konut Haberleri
23 Kas 2015 17:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:49

Öğretmenlere müjde! 30 bin atama yeni yılda!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, öğretmenlerin özlük hakları ve ders ücretleri konusunda çalışmaların sürdüğünü, 2016 Ocak ayında da 30 bin öğretmene atama geleceğini müjdeledi.

Öğretmenlere müjde! 30 bin atama yeni yılda!
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, öğretmenlerin özlük hakları ve ders ücretleri konusunda çalışmaların sürdüğünü, ayrıca 2016 yılının Ocak ayında 30 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Özdağ, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini aktardı.

Türk milletinin ilim ve irfan sahibi kimselere hürmet etmeyi şiar edinmiş bir millet olduğunu vurgulayan Özdağ, "Bizler 'bana bir harf öğretenin kölesi olurum', diyen bir medeniyetin emanetçileriyiz. Onun için bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar itibarlıdırlar" ifadesini kullandı.

"Ocakta 30 bin öğretmen atanacak"

Özdağ, öğretmenliğin özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, saygın bir meslek olduğununa dikkati çekerek şunları kaydetti: 

"Öğretmenlerimiz, bu vatanın geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, vatan ve millet sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlığın ortak değerleri ile donanmasını sağlamak için çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Türkiye'de 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde 400 bin öğretmen ataması yapıldı. Bizim 14 yıllık iktidar dönemimizde ise 460 bin öğretmen ataması yapıldı. Son yapacağımız atamalar ile bu sayı 510 bine çıkacak. Bu iktidarlığımız döneminde eğitime vermiş olduğumuz önemi gösteriyor. Geçtiğimiz eylül ayında 47 bin öğretmenin atması için kanun çıkardık. 37 bini gerçekleşti. 10 bini kaldı. Bu sayıyı 30 bine çıkaracağız. 2016 yılı Ocak ayı içerisinde 30 bin öğretmenin atamasını yapacağız."

"Öğretmenlerin özlük hakları artacak"

Öğretmen atamalarının yanında görevdeki öğretmenler için de bir takım çalışmaları olduğuna işaret eden Özdağ, bütçeden en çok payın eğitime ayrıldığına dikkati çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Türkiye'de bugün 4 buçuk milyona yakın kişi üniversitelerde okuyor. 17 milyon kişi de ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyor. 1 milyon kişide öğretmen veya memur olarak görev yapıyor. Bunlar büyük rakamlar. Bugün Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçenin çoğunu öğretmenlere tahsis ediyoruz. Öğretmenlerin özlük haklarını ve aynı zamanda ders ücretleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de toplumumuzun mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım'ın yıl dönümünde değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutluyor, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit olan öğretmenlerimize de yüce Allah'tan rahmet diliyorum."