Sektörel
03 Mayıs 2013 16:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:24

ODTÜ’nün içinden yol geçecek!

Başkentte Eskişehir Yolu'ndaki trafik yükünü azaltmak için Anadolu Bulvarı, ODTü arazisi içinden geçerek Konya Yolu'na bağlanacak.

ODTÜ’nün içinden yol geçecek!

 

Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Anadolu Bulvarı’nın ODTÜ duvarlarına dayanan yolunun devamının yapımı için görüş birliğine varıldığını söyleyen Belediye Başkanı Melih Gökçek,  yolun Konya Yolu’na bağlanacak bölümünde Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.
 
Bir engel ya da aksilik olmadığı takdirde Anadolu Bulvarı’nın devamı olan yeni bulvarı bu yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini bildiren Başkan Gökçek, bir bölümü ODTÜ arazisinden geçecek yol için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında önümüzdeki günlerde bir protokol imzalanacağını kaydetti.
 
ESKİŞEHİR YOLU RAHATLAYACAK
 
Başkan Melih Gökçek, İstanbul Yolu ile Eskişehir Yolu’nu birbirine bağlayan Anadolu Bulvarı’nın Eskişehir yolu kesişiminde ODTÜ girişi önünde sona erdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bilindiği gibi Anadolu Bulvarı ODTÜ sınırlarına dayandığında zorunlu olarak Eskişehir Yolu’na katılıyordu. Buradan şehrin güney kesimine gidecek araçlar mecburi olarak Eskişehir Yolu’na katılıp Kızılay istikametine yöneliyor. Böylece Eskişehir Yolu büyük oranda tıkanıyor ve özellikle Konya Yolu - Eskişehir Yolu kesişimindeki Balgat Köprüsü’ne kadar çok yoğun bir trafik yaşanıyor. Uzun süredir yaptığımız görüşmeler sonucunda ODTÜ Anadolu Bulvarı’nın doğal devamı olan yol için anlayış gösterdi. Biz de hemen çalışmalara başladık. Yol tamamlandığında Anadolu Bulvarı kesintisiz olarak Konya Yolu’na bağlanacak. Bu yol tamamlandığında Eskişehir Yolu’nun yükü büyük oranda rahatlayacak.
 
Aynı şekilde Konya Yolu yönünden gelip Eskişehir Yolu yönüne devam eden trafikte yeni bulvarla birlikte Balgat Köprüsü’ne uğramayacağı için Konya Yolu’ndan Eskişehir Yolu’na katılacak araçlar için de büyük bir rahatlama olacak.”
 
 
 
PROJEDE NELER YAPILACAK
 
Anadolu Bulvarı’nı Eskişehir Yolu ODTÜ girişinden, Konya Yolu’na Çırağan Et Lokantası yanından bağlayacak yolla ilgili kazı ve dolgu çalışmalarına hemen Konya Yolu yönünde başladıklarını bildiren Başkan Gökçek, 4 kilometre uzunluğunda olacak yeni yolda bulvara giriş-çıkışları sağlamak için yapılacak çalışmaları şöyle anlattı: “Eskişehir Yolu’ndan yeni bulvara katılımı sağlayacak olan bağlantı yolu, ODTÜ’nün ana girişini bozmamak için bu bağlantı yolu üzerinde yaklaşık 40 metre uzunluğunda bir köprü yapılacak. ODTÜ’nün ana girişinden 200 metre ileride bulvarın altında yapılacak U dönüşü ile İstanbul Yolu yönünden gelen araçların Eskişehir Yolu’na geçişi sağlanacak. Aynı şekilde bu U dönüşü ODTÜ içinden çıkan araçların da Eskişehir Yolu’na girişini sağlayacak. Daha sonra yeni yapılacak bulvar üzerinden Çukurambar’a giriş yolu verilecek. ODTÜ’nün A-4 kapısı önüne (Karakusunlar Yönü) girişi için yaklaşık 66 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde viyadük yapılacak. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile yeni bulvarın kesiştiği noktada araçlar için bir alt geçit yapılacak. Altgeçit Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde yaklaşık 12 metre genişliğinde 40 metre uzunluğunda tasarlandı. Projenin son etabı olarak, yeni açılacak bulvarı Konya Yolu Çırağan Et Lokantası önünden Dikmen yönüne bağlayacak yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir köprü yapılacak.” 
 
Tokihaber