Ulaşım
28 Eki 2013 13:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:37

ODTÜ yolunun asfalt serimine başlandı!

Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak olan yolun ODTÜ’nün içinden geçen bölümünde asfalt çalışması başladı

ODTÜ yolunun asfalt serimine başlandı!
Anadolu Bulvarı’nın devamı olan ve bir bölümü ODTÜ arazisi içinde kalan yolun yapımı için bin 500 personel, 350 kamyon ve 100 iş makinesi ile çalışmalar sürüyor.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı devam eden bulvarın ODTÜ arazisi içinde kalan kısmında bir taraftan yol açım çalışmaları devam ederken, diğer taraftan asfalt öncesi yol alt temel çalışması ve mekanik çalışmaları da sürdürülüyor.
 
Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, “Yapımı devam eden bulvarın ODTÜ arazisi içinde kalan iki kilometrelik bölümünde bir taraftan yeni yol açım, yol alt temel, mekanik çalışmaları devam ederken asfalt serim çalışmalarına da başlandı” diye konuştu.
 
ODTÜ arazisi içinde kalan bölümde yol çalışmasının hızla sürdürüldüğünü anlatan Vedat Üçpınar, “Gece gündüz çalışmalar hızla sürdürülerek yolun yapımını kısa sürede tamamlamayı hedefledik” dedi. 
 
Yeni bulvar trafiğe nefes aldıracak
 
Yapımı devam eden yolun tamamlanması ile trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağı bilgisini veren Vedat Üçpınar, “Bu yol, hem Konya Yolu’ndan gelip Eskişehir Yolu’na gidecek olanların hem de Eskişehir Yolu’ndan Konya Yolu’na gidecek olanların, ayrıca Gimat İstanbul Yolu istikametinden gelip de Konya Yolu’na gidecek olanların tercih edecekleri ana arter olacak” diye konuştu.
 
Tüm çalışmaların onaylı imar planları doğrultusunda yapıldığını ifade eden Vedat Üçpınar, Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak yeni bulvarın tamamlanmasıyla Eskişehir Yolu, Anadolu Bulvarı ve Konya Yolu’ndaki trafiğin nefes alacağını söyledi.