Ulaşım
31 Eki 2013 00:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:37

ODTÜ yoluna 6 kavşak yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, ODTÜ yolu boyunca 350 kamyon, 100 iş makinesi ve bin 500 personelle 7/24 çalışan ekiplerin, yola 6 alt-üst geçit yapımı çalışmalarını da sürdürdüğünü bildirdi

ODTÜ yoluna 6 kavşak yapılıyor!
ODTÜ yolu boyunca 350 kamyon, 100 iş makinesi ve bin 500 personelle 7/24 çalışan ekiplerin, yola 6 alt-üst geçit yapımı çalışmalarını da sürdürdüğü bildirildi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ arazisinden geçen yol çalışmalarını 350 kamyon, 100 iş makinesi ve bin 500 personelle sürdürüyor.
 
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Eskişehir yolu, Anadolu Bulvarı, Konya yolu ve Dikmen'i birbirine bağlayarak bölge trafiğini rahatlatacak yolun ODTÜ arazisinden geçen bölümünde çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, toplam 4 kilometrelik yolun iki yanına 600 milimetrelik yağmur suyu hattı da döşüyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, ODTÜ yolu boyunca 350 kamyon, 100 iş makinesi ve bin 500 personelle 7/24 çalışan ekiplerin, yola 6 alt-üst geçit yapımı çalışmalarını da sürdürdüğünü bildirdi.
 
ODTÜ'nün A1 kapısı çıkışında yapılacak köprüyle Eskişehir yolundan gelen araçların ODTÜ yoluna katılımının sağlanacağını belirten Üçpınar, "Hemen köprü sonunda yapımı devam eden 'U' alt geçidiyle de Anadolu Bulvarı'ndan gelen ve ODTÜ'den çıkan araçlar bu geçidi kullanarak, merkez istikametinde Eskişehir yoluna bağlanabilecekler" ifadesini kullandı.
 
Öğretmenler Caddesi'nin ODTÜ yoluyla kesişiminde yapılacak kavşağın çalışmalarının da sürdüğünü bildiren Üçpınar, şunları kaydetti:
 
"Bunun ardından da yol üzerinde ODTÜ-A1 kapısı girişinin önünde ODTÜ'nün, Çiğdem ve 100. Yıl mahallelerinin yola bağlantılarını sağlayacak köprülü kavşak çalışmamızı tamamladık. Söz konusu yol ile Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi kesişiminde başladığımız altgeçit ile Dışişleri Bakanlığı kampüsünün ODTÜ yoluna bağlantısını sağlayacak köprülü kavşak çalışmalarımız ise devam ediyor."
 
ODTÜ yolunun Konya yolu bağlantısını sağlayacak viyadüğün yapım çalışmalarının da sürdüğünü, bu viyadükle Konya yolu ve Dikmen bağlantısının sağlanacağını anlatan Üçpınar, "Tüm bu yolları birbirine bağlayarak hem güzelliği hem yeşili hem de trafiği rahatlatacak köprülü kavşaklarıyla, bu yol da başkent trafiğine rahat nefes aldıracak" değerlendirmesinde bulundu.
 
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de ODTÜ yolundaki çalışmaların havadan çekilmiş fotoğraflarını Twitter adresinden paylaştı.