Konut Haberleri
21 Şub 2016 18:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:05

O tünel 2017'de hizmete girecek

İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tüneli, önümüzdeki yıl hizmete girecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, yatırımların hızla devam ettiğini söyledi.

O tünel 2017'de hizmete girecek
İzmir ve Manisa, Sabuncubeli ile birbirine bağlanacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İzmir ile Manisa'yı birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tüneli çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye gitti ve yetkililerden bilgi aldı.

Yatırımlar devam ediyor

Özdağ, tünelin inşasının tamamlanması ile birlikte zaman, para ve can kaybının önleneceğini ifade ederek, "Koçoğlu ihaleyi almıştı. Ciddi projeleri olan, büyük bir şirketti. İflas etiler. Bu nedenle tünel yapımında gecikme oluştu. Tekrar ihaleye çıkıldı. Kalyon İnşaat devam ettiriyor. Geçmişte temeller atılırdı, o temeller çürürdü, o binalar, o yollar yapılmazdı. Şimdi böyle şeyler söz konusu değil. Türkiye'de ciddi tüneller kazılıyor, İstanbul-İzmir otoyolu yapılıyor, hızlı tren çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin her yeri şantiye gibi. Bütün sıkıntılarımıza rağmen... Bir yandan terör belasına rağmen, bir diğer yandan zaman zamanki kaoslara rağmen. İşte Suriye'deki iş savaş nedeniyle Rusya'nın buraya müdahale etmesi nedeniyle bizim de ister istemez ekonomik sıkıntılarımız meydana geliyor. Ama onlara rağmen yatırımlar hızlı şekilde devam ediyor" dedi.

2017'de hizmete girecek

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da Sabuncubeli Tüneli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, İzmir - Manisa yolunun 580 rakımdan geçtiğini, tünelin Sabuncubeli bölümünde 14 viraj bulunduğunu ve projenin zor olduğunu, ancak bir sıkıntı yaşanmadığını açıkladı.

Uraloğlu, projenin tamamlanması durumunda İzmir- Manisa arasının 15 dakikaya ineceğini ve hedeflerinin bu projeyi 2017'de bitirmek olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.