Konut Haberleri
01 Mar 2018 10:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:41

O şirket tam 600 bin metrekare arsa topladı!

Kanal İstanbul'un güzergahı ocak ayında açıklanmasına karşın Babacan Holding 6 yılda 600 bin metrekare arsa topladı. Arsaların değeri yüzde 3200 kat arttı. Şirketin hedefi 5 yılda 10 milyarlık proje inşa etmek.

O şirket tam 600 bin metrekare arsa topladı!

Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu hattında hayata geçecek Kanal İstanbul için bu yıl ihale yapılması planlanıyor. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, 45 kilometre uzunluğunda yapılacak olan Kanal İstanbul için ÇED başvuru dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderdi. Resmi adımların atılmasıyla gayrimenkul şirketleri de  güzergah üzerinde yatırım için çalışmalara başladı.

KANAL İSTANBUL BÖLGEYİ NASIL ETKİLER

Güzergah üzerindeki en dikkat çekici arsa alımlarını ise Babacan Holding gerçekleştirdi. Holding, güzergah üzerinde 6 yılda 600 bin metrekare arsa topladı, arsaların değeri güzergahın açıklanmasıyla yüzde 3200 arttı.
Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'e konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, "İşimizin ham maddesi arsa. Her 5 yılda bir şirketimizin yol haritasını çıkarıp o yönde hamle yapıyoruz. Arazi geliştirme konusuna odaklanan şirketimiz Kanal İstanbul çevresinde 6 yıldır arsa topluyor. Sazlıbosna, Şamlar, Dursunköy, Resneli, Hoşdere, Baklalı ve Balaban'da 600 bin metrekare arsamız var. Yatırım takvimimiz Kanal İstanbul'a da bağlı. İhale yapılmasını ve çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Bir anda tüm arsaları devreye almayız. 5 yıl içinde aşama aşama ilerlemeyi planlıyoruz. Bu arsalarda yapılacak projelerin değeri 10 milyar lirayı bulur" dedi.