Ekonomi
11 Eyl 2015 10:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:23

O krize çözüm bulundu! İşte otogar giriş ücreti...

Büyük İstanbul Otogarı'ndaki ücret krizi nihayet çözüldü. Firmalar ile otogar yönetimi arasındaki görüşme sonrası 2 lira ücrette anlaşmaya varıldı.

O krize çözüm bulundu! İşte otogar giriş ücreti...
Günde 2 bin otobüsün çıkış yaptığı İstanbul Otogarı, bir süreden beri gündemde. 330 firmanın bulunduğu Otogar’da, otobüs firmaları ile işletmeci firma olan Metro Holding'e bağlı AVTER (Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.) arasında yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı.

habere göre dün alınan kararla , otobüs firmalarından alınan saat başı 5 TL’lik ücret 1 Ekim’den itibaren 2 TL olarak alınacak. Dün alınan kararlardan bir diğeri ise, Doğu-Güneydoğu illerine sefer yapan firmalara ilişkin. Buna göre, bu iki bölgeye yolcu taşıyan firmalardan bayram sonuna kadar, alınan 5 TL’lik saat başı ücret alınmayacak. Geçtiğimiz haftalarda, Otogar'da yaşanan sorunlar nedeni ile polis ekipleri nöbet tutmuştu. Hurriyet.com.tr'ye konuşan TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, sorunun çözüme kavuşmuş olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. İlgin, "Ülke gündemi ortada. Otogar'da da bir sorun yaşanmadan, sıkıntının çözüme kavuşmuş olması bir rahatlama yarattı" dedi.