Krediler
26 Oca 2021 11:54 Son Güncelleme: 26 Oca 2021 11:59

O kredilere 6 ay erteleme! Kimler faydalanacak? Cumhurbaşkanı açıkladı

Pandemiyle birlikte işleri zora giren esnafın kullandığı kredilere erteleme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ertelemenin 6 ay süreyle yapılacağını açıkladı. Kredi ertelemesinden kimler yararlanacak?

O kredilere 6 ay erteleme! Kimler faydalanacak? Cumhurbaşkanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre Halkbank aracılığı ile kullandırılan ve kredi ödemesi bulunan esnafa 6 ay erteleme getirildi. 

Devlet tarafından yüzde 80 destekli esnaf kredisi kapsamıda önemli flaş gelişme yaşanıyor. Gelen sond akika bilgilerine göre esnaf destek paketinden kullanılan kredilerde ödeme ertelemesi geldi. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası üzerinden kukllanılan esnaf kredileri için erteleme geldi. İşte kredi ertelemesine dair gelen ilk bilgiler. 

Halkbank tarafından başlatılan, Ziraat Bankası ile Vakıfbank'ın kullandırdığı esnaf destek kredi paketini kullanan yüz binlerce esnafa önemli bir destek daha bugün açıklandı. Kredisini ödeyemeyen çok sayıda hala kepengi kapalı esnaf bulunurken, devlet kredi geri ödemelerini 6 ay daha ertelendiğini duyurdu. 

İLK OLARAK 3 AY ERTELENMİŞTİ

Kamu bankalarına esnaf kredisi geri ödemesinde bulunamayan esnafın zor durumu göz önünde bulundurularak ilk taksitler sırasında kredi geri ödemeleri ertelenmişti. 3 ay nefes alan esnaf, koronavirüs salgınında zor günler geçirmeye devam ederken, bir müjdeli haber daha geldi. Bu kez 6 aylık erteleme geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI 6 AY ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili partisinin kongresinde gerçekleştirdiği açıklamasında, "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredileri 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir. Hayırlı olsun." ifadelerini kullanarak müjdeli haberi duyurmuş oldu.