Konut Haberleri
28 Eyl 2017 17:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

O ile 11 ayda 200 milyon liralık yatırım yapıldı

Diyarbakır Hani Belediyesi, büyük projeler hayata geçirmek için düğmeye bastı. Hani Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, bölgeye 11 ayda 200 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.

O ile 11 ayda 200 milyon liralık yatırım yapıldı
Hain darbe girişimi sonrası KHK ile görevlendirilen Diyarbakır Hani Belediyesi, büyük projelere imza atacak. 

11 ayda 200 milyon liralık yatırım

Diyarbakır'ın Hani Belediyesinin, vatandaşları kaliteli belediyecilik hizmetiyle buluşturmak için başlattığı çalışmaları sürüyor. Belediye, 11 ayda 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

Hani Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şaban Arda Yazıcı,göreve başladıktan sonra ilçenin sıkıntılarıyla ilgili yaptıkları anket sonrası vatandaşların hizmet taleplerine göre çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

38 metruk bina tespit edildi...

Meydanda Ulu Cami'nin silüetini bozan 38 metruk bina olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Yazıcı, meydanı yeniden düzenleyecek projeyi hayata geçirdiklerini, tarihi silüeti bozan ve görüntü kirliliğine neden olan elektrik hatlarını yer altına aldıklarını bildirdi.

Çocuk parkı olmayan ilçeye 17 park

Projelerde vatandaşların taleplerine bağlı kaldıklarını anlatan Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşın fikirlerine değer veriyoruz. Belediyecilik anlayışını kurumsallaştırmaya, yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bizim muhatap kitlemiz vatandaşlarımız. Çocuklarımızın da taleplerini alıyoruz. Vatandaşlarımıza hesap verebilmek amacıyla belediyemize davet ediyoruz. Şu an 17 çocuk parkımız var. Şehir parkımız var, yetişkinlerimize yaşlılarımıza hitap edecek tarzda inşa ettik."

11 ayda 200 milyon lira yatırım

Yazıcı, tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile büyük bir koordinasyon ve iş birliği içerisinde, halkın yıllarca yaşadığı mağduriyetleri giderme noktasında çok ciddi adımlar atıldığını vurguladı.

"Kamu kurumlarımız ve bakanlıklarımızın desteğiyle 11 ayda ilçede yapılan yatırımların yaklaşık maliyeti 200 milyon liraya yaklaştı. İnşallah projelerimiz tek tek hayata geçince vatandaşlarımız için çok güzel adımlar atılmış olacak. Onların memnuniyeti bizim çalışma azmimize ve gücümüze güç katıyor." diyen Yazıcı, belediye hizmetlerinde kullandıkları kaynakları emanet olarak gördüklerini dile getirdi.