Konut Haberleri
16 Ara 2017 15:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

O ilde kiracı olmak zor!

Kasım ayında metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2 artan Kilis, kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

O ilde kiracı olmak zor!
Türkiye'de ev fiyatları kadar kiralar da yükselişte. Geride bıraktığımız kasım ayında kiralarda en fazla artış ise Kilis'te yaşandı. Kilis'te kiralar geçen yıla göre yüzde 6,6 daha fazla. 

En çok Kütahya'da azaldı

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde  kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,46, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,66 artış gerçekleşti. Kasım ayında metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2 artan Kilis, kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 2,05 ile Kütahya oldu.

Yıllık bazda Aydın lider

Kiralık konut fiyatlarının yıllık bazda en çok yükseldiği 5 şehir ise sırasıyla Aydın (yüzde 22,69), Kırklareli (yüzde 20,79), Zonguldak (yüzde 20,72), Yozgat (yüzde 19,59), Edirne (yüzde 19,33) olarak gerçekleşti. Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği illerin başında, kasım ayı itibarıyla Aydın, Van ve Bilecik geldi.

Aynı zamanda kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanan REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları da kasım ayında en yüksek Aydın, Van ve Bilecik'te ölçüldü.