Konut Haberleri
08 Ara 2015 18:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:53

O ilçede metrekare fiyatları uçtu!

Kalamış, her geçen gün artan metrekare fiyatlarıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor.

O ilçede metrekare fiyatları uçtu!
İstanbul'un çoğu ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları Kalamış'ta da hızlandı. Uzun yıllardır bölgenin uzmanı Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, Kalamış gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Özellikle son birkaç yıldır neredeyse her sokakta kentsel dönüşüm ile yenilenen 2 veya 3 inşaat görmeye alıştık diyen Köksal, inşaat çalışmalarının oldukça hızlı ilerlediğini dile getirdi.

Artık geniş daireler tercih ediliyor 

Kalamış bölgesinin gayrimenkul fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 25 civarında artış gösterdiğini söyleyen Köksal, "Yenilenen binaların m2 satış fiyatları oldukça yüksek. Yatırımcılar marina manzarasına karşı yenilenen bir gayrimenkule yatırım yapmak istiyorsa m2 fiyatı için 6 ila 8 bin doları gözden çıkartmaları gerekiyor. Anadolu Yakası'nda genellikle 3+1 veya 4+1 geniş daireler tercih edilirken ne yazık ki 2+1 dairelere olan arzın talebin üstüne çıktığını gözlemliyoruz” dedi.

Kalamış revaçta

Yabancıların İstanbul'a ilgisinin devam ettiğini belirten Köksal, “Arza bakacak olursak, İstanbul'a yatırım yapmak isteyen yabancı ve özellikle Arap kökenli firmalar piyasaya hakim yerel firmalar ile işbirliği yaparak risklerini azaltıyor. Diğer taraftan yapılan yatırımlara yabancıların talebi de yüksek. TÜİK verilerine göre İstanbul'da 2015 yılının ocak ve ekim aylarında 193.090 konutun el değiştirdiğini görmekteyiz. El değiştiren konutların yüzde 3'ü ise başta Irak vatandaşları olacak üzere yabancı yatırımcılar tarafından satın alındı. Anadolu Yakası'nın huzurlu noktası Kalamış ve çevresinin yabancıların ilgisini çektiğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.