Turizm
23 Eyl 2015 17:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:27

O adalara ilgi azaldı...

Geçen sene Ramazan ve Kurban Bayramlarında Ayvalık'tan Midilli'ye beşer bin dolayında turist geçti

O adalara ilgi azaldı...
Kurban Bayramı tatilinde, Ayvalık-Midilli Adası feribot seferlerine ilginin önceki bayramlara göre neredeyse yarı yarıya azaldığı bildirildi.

Adaya feribot seferi düzenleyen bir firmanın yetkilisi Hasari Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi beklentilerini yüksek tuttuklarını ancak son iki günde Midilli'ye geçişlerde büyük düşüş ve rezervasyon iptalleri olduğunu söyledi.

Bir turizm acentesinin sahibi Eşref Jale de son birkaç aydır Ege adalarındaki kaçaklar nedeniyle turizm hareketliliğinde düşüş görüldüğünü anlattı.

Kaçakların Ege'deki toplanma kamplarının Midilli ve Kos adalarında bulunduğunu belirten Jale,  şunları ifade etti:

"Arkadaşlarım, Kos'ta turizmin neredeyse bitme noktasına geldiğini söylüyor. Kaçaklar, günlerdir banyo yapmamış durumda. Tuvalet ihtiyaçlarını yollarda yapmak zorunda kalıyorlar. Bu gibi durumlar, Midilli'ye gitmek isteyenlerin rezervasyonlarını iptal ettirmelerine neden oluyor. Haliyle bundan en çok, Ayvalık'tan Midilli'ye yolcu taşıyan turizm acenteleri olumsuz etkileniyor."

Jale, geçen yıl ramazan ve kurban bayramlarında beşer bin olmak üzere 10 bin dolayında turistin Ayvalık'tan Midili'ye geçtiği bilgisini vererek, buna karşın bu bayram tatilinde sayının 2 bin civarında kalacağını öngördüklerini sözlerine ekledi.