Güncel
22 Nis 2019 11:21 Son Güncelleme: 22 Nis 2019 11:23

Nöbetçi Noter uygulaması 3. haftasına girdi

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin nöbetçi noterlik uygulaması kapsamından 6 Nisan 2019 Cumartesi günü hayata geçirilen nöbetçi noterlik uygulaması 3. haftasında da devam ediyor

Nöbetçi Noter uygulaması 3. haftasına girdi

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin nöbetçi noterlik uygulaması kapsamından 6 Nisan 2019 Cumartesi günü hayata geçirilen nöbetçi noterlik uygulaması devam ediyor.

Uygulamanın 3. haftasında Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de hem çalışanlar hem de hizmet alanlardaki memnuniyet sürüyor. Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından takip edilen uygulamada en büyük memnuniyeti ise hafta içi çalışmak zorunda kalan ve izin alamayan vatandaşlar oluşturuyor. Noterlerde en çok yapılan işlemlerin başında ise 2.el araç alım ve satımları geliyor. Nöbetçi noter listesinin Türkiye Noterler Birliği resmi web sitesinde yayınlandığını hatırlatan ilimiz noterleri ise ilimizde her hafta tek bir noterin Cumartesi Pazar günleri nöbetçi kaldığını hatırlatarak bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ve vatandaşın da memnun olduğunu söylüyorlar.

Bu hafta nöbet sırasının kendilerinde olduğunu söyleyen Malatya 3. Noter Vekili Mustafa Baktimur ise, “Hafta sonu hafta içerisinde hangi işleri yapıyorsak bütün işlemleri hafta sonu nöbetlerimizde de yapıyoruz. Bunlar içerisinde en çok araç devirleri ve vekâlet işlemleri yer alıyor. Bunun yanında Gayrimenkul satış vaadi, Zilyetlik devri, Miras taksimi, Gayrimenkul, Şirket, İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi, Mülkiyeti muhafaza kaydı, Kira, Taksim ve ifraz, Evlat edinme sözleşmesi gibi bütün noterlik işlemlerini de hafta sonları istisnasız yapıyoruz.” dedi.