Gündem
08 Mayıs 2014 10:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:00

NMerkez neden teslim edilmiyor

Özyurtlar İnşaat'ın 2010 yılında başlanan ve hala teslim edilmeyen projesi NMerkez alıcıları çıldırtmış durumda…

NMerkez neden teslim edilmiyor
İstanbul Avrupa yakası Esenyurt bölgesinde inşa edilen NMerkez projesi, Özyurtlar İnşaat imzasıyla yaşama geçirildi. Projede teslimlerin hemen gerçekleştirileceği şeklinde lansman yapılsa da hala bir gelişme yok.

2010 yılında ilk lansmanı ve satışı başlayan NMerkez aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala vatandaşa verilmedi. Hemen teslim edileceği bildirilerek binlerce liradan satılan daireler vatandaşta büyük umutlara neden olmuştu.

Borç bitti ev ortada yok
Ancak geçen bunca zaman içinde ödedikleri paranın henüz karşılığını göremeyen vatandaşa verilen tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi "Bu yılın sonuna kadar planlanıyor." Geçen yıl da aynı cevabı aldıklarını belirten konut sahipleri, evin borcunun bittiğini ancak hala anahtarı alamadıkları oldu.

6 bloktan meydana gelen NMerkez, 32 bin metrekare alan üzerinde konumlanıyor. Projede toplam 962 adet daire ve 173 adet ticari birim yer alıyor. Bunca yıl içerisinde bir çok firmanın projelerini tamamladığı konut sahiplerinin evlerine oturduğu ya da kiraya verdikeleri gözlenirken, Özyurt'ların neden hala teslim etmediği ise sabır demesi oldu.

Firma güveni kayboldu
Projeden konut alan vatandaş, artık sabırlarının kalmadığını güven duygusunun da sıfıra indiğini vurguladı. Şartlar böyle olunca proje bitiminde kendilerine sunulan imkanların da sorguladığı sürece gelindi.
Esenyurt NMerkez'de; sauna, fitness center, otopark, yüzme havuzu, yürüyüş yerleri ile spor alanları gibi sosyal imkanlar sunuldu.

Biri bitmeden diğeri başlıyor
Özyurtlar, 2010 yılında başlayıp ve hala teslim etmeyi projenin yanı sıra başka projlere de başladı. Daha NMerkez teslimi yapılmamışken 2014 sonuna kadar planlanırken, NLogo adlı yeni bir projenin de startı verildi. Ancak konut sahiplerin ne sabrı ne de güveni kalmış durumda...