Gündem
28 Nis 2014 12:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:59

Nisan'da konut yağmur oldu yağdı! Hangi projeler satışa çıktı?

Uzun sessizliğin ardından çok hareketli günler geçiren inşaat sektörünün oyuncuları şimdilerde birbiriyle yarışıyor, neredeyse her gün yeni bir proje haberi geliyor.

Nisan'da konut yağmur oldu yağdı! Hangi projeler satışa çıktı?
Ekonomik istikrarsızlığın söz konusu olduğu seçim öncesi dönemden sonra inşaatta ne yöne doğru bir ivme gerçekleşeceği oldukça merak edildi.Ekonomiye yön veren başlıca sektörlerden olan inşaat sektöründe Nisan ayında markalı projelerde ardı ardına ön talep toplandı, lansmanlar yapıldı ve satışlara başlandı. 

Ataşehir hareketlendi

Anadolu Yakası'nın yatırım için cazip bölgelerinden Ataşehir'de Nisan ayı itibariyle iki proje açıklandı.Tahincioğlu Gayrimenkul ve Emlak Konut GYO'nun birlikte yükselttiği Nidakule Ataşehir projesi lansman dönemine özel fiyatlarıyla satışa sunuldu. 2 etaptan oluşan projenin metrekare birim fiyatı 5 bin 500 lira +KDV olarak belirlendi.Öte yandan Güneri İnşaat'ın Barbaros Mahallesi'nde 130 bin metrekarelik alanda yaşama geçireceği kentsel dönüşüm projesinin detayları da Nisan ayı içerisinde açıklandı.

Dumankaya Hi-Fit satışta



Dumankaya İnşaat'ın Bahçeşehir'de inşaatına başladığı Hi-Fit projesi 200 milyon liralık yatırımla tamamlanacak. 99 bin liradan başlayan daire fiyatlarıyla satışlarına başlayan Dumankaya Hi-Fit'te 1+0, 1+1 ve 2+1 tipinde değişen toplam 610 daire bulunuyor.Proje 28 ve 32 katlı iki blok olarak tasarlandı.

Fikirtepe'de Renovia İstanbul

Vartaş, Fikirtepe’de Alman merkezli Stern Immobilien AG ortaklığı ile hayata geçirdiği Renovia İstanbul projesini satışa çıkardı.100 konut ve 4 bin 400 metrekarelik ticari alanı kapsayan projede yaşam 2016'da başlayacak.Vartaş'ın bu yeni projesinde daire fiyatları metrekare bazında 5 bin 500 ile 8 bin lira arasında değişiyor.

Ankara'da da gaza bastılar!

Nisan ayıyla birlikte konut sektörünün hızı sadece İstanbul'da hissedilmedi. Şirketler Ankara'da da gaza bastı, yeni projeler satışa çıktı.İlk haber Fırat- Dema ortaklığından geldi ve İncek Prestij projesi satışa çıktı.Ankara İncek'te yükselmeye başlayan proje 765 konuttan oluşacak şekilde tasarlandı.Anahtar teslimlerini 2016 yılı Haziran ayında yapacak olan projenin yüzde 40 prim yapması hedefleniyor. Akfen İnşaat'ın Loft markasını Ankara'ya taşıdığı İncek Life projesi ise 25 Nisan itibariyle satışlarına başladı.İncek'in en büyük projesi olarak tasarlanan İncek Life'ta 2 yılda minimum yüzde 32 kazanç sağlamak hedefiyle yola çıkıldı ve daire fiyatları 218 bin liradan başlatıldı. Daireler yüzde 1 KDV, yüzde 10 peşinat ya da 50 aya kadar vade farksız ödeme planıyla satışa sunuluyor. Ayrıca Ankara'da yükselmeye başlayan ofis projesi Protokol Ankara da 634 bin lira olarak belirlenen başlangıç fiyatıyla Nisan ayı içerisinde lanse edildi.

Sinpaş 'Ege Yakası', Nef 'Ataköy 22' dedi

     

Ayın ilk haftasında Sinpaş GYO’nun butik markası Eviya Gayrimenkul Ege Yakası'yla lansmana çıkarken, Nef resmi satışlarına 20 Mayıs'ta başlayacağı Ataköy 22 için sabredemedi ve projesini Nisan ayında lanse etti.Sektörün devlerinin bir bir katıldığı Nisan ayı konut yarışını başlatan Eviya Gayrimenkul, Ege'nin gözde semtleri Alaçatı, Assos, Foça, Cunda'yı Halkalı Atakent bölgesine taşıyacak şekilde tasarladığı Ege Yakası'nın satışlarına başladı. Projede daireler için başlangıç fiyatı 180 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca lansmana özel Nisan ayı boyunca yüzde 10 indirim yapılıyor. 25 Nisan'da lanse edilen Nef Ataköy 22 resmi satışlarına başlamadı ama detayları açıklandı. Projede 1+1 daireler 150 bin dolardan, 2+1 daireler 318 bin dolardan, 3+1 daireler 386 bin dolardan, 4+1 daireler ise 705 bin dolardan başlıyor.E-5'in hemen bitişiğinde yükselecek olan Ataköy 22, 36 ayda tamamlanacak.

Yasegül ÖZDEMİR / yasegul@emlakeki.com