Konut Haberleri
30 Eyl 2014 01:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:55

New Vadi İstanbul çok yakında!

2 milyon metrekarelik arazinin dörtte birine Vadi İstanbul’u inşa eden Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat,projeyle New İstanbul kurma iddiasında…

New Vadi İstanbul çok yakında!
Vadi İstanbul’da bin 111 konutun yüzde 85’ini satarak yüksek  bir satış grafiği yakalayan Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat, bu hızın sırrını paylaştı. Vadi İstanbul İcra Kurulu Üyesi Alpay Çepni ve Satış Koordinatörü Varol Tezmen, projenin detayların emlakeki.com’a anlattı…

-Vadi İstanbul projesinin detaylarını anlatır mısınız ?

Alpay Çepni: Vadi İstanbul sektörün göz bebeği. Projeyi tanıtırken kullandığımız bir kaç cümle var: “İçinden bir nehir geçmesi ve arazi yapısı şu an Türkiye’de tek olan yatay-geniş  proje.”

- Arazi hacmi ve büyüklüğü nedir?

A.Ç: Yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir satış hacmine, toplam 1 milyon 250 bin metrekare inşaat alanına sahip.  Sektördeki tüm bilgi birikimimizi güzel bir ekip ve takım oyunuyla sahaya yansıttık.

- Teslimler temmuzda başladı… 

Varol Tezmen: 1. Etapta oturumlar bile başladı. 2. Etap teslimleri 2016 haziranda olacak. 3. Etabı da 2016 sonu, 2017 başı gibi planlıyoruz. 35 bin kişinin burada yaşaması ve çalışması söz konusu. Burada yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alan kentsel dönüşüme dahil.  Projenin 425 bin metrekaresi yani 4/1’lik bir bölümü Vadi İstanbul’un olacak. 

Şehir içinde yeni bir şehir  yaparak yarışılmaz hale geldik

SEKTÖRÜN satış sonrası hizmete doğru gittğini belirten Varol Tezmen, bu konuda kendilerinin yarışılmaz vaziyette olduklarını söyledi.  “Şehir içinde şehir yaptık.” diyen Tezmen, şunları aktardı: “Sadece konut değil ofis anlamında da iyi gidiyoruz. Dükkanların kiralanmasıyla ilgili ana konseptimiz sürüyor. 2 ve 3. Etap tamamen farklı bir konseptte yani küçük ofis formatında olacak. Şu an orada 3 bin 600 dolardan, 4 bin dolara kadar ofislerimiz var.”

İnşaat sektöründe önemli olan satılabilir bir proje üretmek

VADİ İstanbul İcra Kurul Üyesi Alpay Çepni, önemli olanın satılabilir bir proje üretmek olduğunu söyledi. Çepni, şöyle devam etti: “Büyükşehir bize, “5 sene süreniz var. 5 sene içerisinde tüm fabrika ve yapılarınızı buradan taşıyacaksınız” dedi. 2 buçuk senesi geçti. Öyle bir dönüşüm yapacağız ki tanınmayacak hale gelecek burası. Biz gerçekten New İstanbul sunuyoruz insanlara.” 

Havarayla satışa çıkacağız

“BİZ burada gerçekten çok net bir duruş sergiledik” diyen Varol Tezmen, “3. Etap içinde Evyap fabrikası var ve  o da yıl sonuna kadar boşalacak. Önümüzdeki yılın ortalarında satışa çıkacağız” dedi. Tezmen ve Alper Çepni projeleriyle ilgili şunları aktardı: “Master plan dahilinde olan 3. Etap da bittiğinde 2016 yılında projemizi teslim edeceğiz. Ama proje sonunda bizim metromuz ve havaray dediğimiz bir sistem de aktif olacak. Otelimizle ilgili beklentimiz oldukça fazla. Her noktanın düşünüldüğü ve birarada olduğu bir yapıt olacak. Otelimize her konuda güveniyoruz. Konferans salonlarıyla, sunumlarla, tanıtımlarla çok ilgi göreceğine inanıyoruz.”