Güncel
31 Eki 2020 11:30 Son Güncelleme: 31 Eki 2020 16:04

Nestle fabrikası hangi şehirde kurulacak? Temeli atıldı...

Fabrika yatırımlarının yapıldığı bölgelerde canlanma ve dolayısıyla emlak piyasasında da hareketlenme oluşuyor. Uzun süredir konuşulan Nestle fabrikasının temeli törenle atıldı.

Nestle fabrikası hangi şehirde kurulacak? Temeli atıldı...

Nestle fabrikası hangi şehre kurulacak? Uzun zamandır merakla bekleniyordu. Sorunun cevabı alındı hatta geçtiğimiz gün sorulan sorunun cevabı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikanın temelini attı. 

250 Milyon Liralık yatırımla kurulacak olan Nestle fabrikasının yapılacağı şehirde büyük bir canlanma olacağı belirtiliyor. Bakan Mustafa Varank Nestle fabrikasının temelini törenle attı. 

Nestle Türkiye Medikal Beslenme Ürünleri Fabrikası için ilk adım atıldı ve temel atma töreni düzenlendi. 400 kişiye istihdam sağlayacak olan Nestle fabrikası Bursa'da kurulacak. 

Nestle Türkiye Medikal Beslenme Ürünleri Fabrikası temel atma töreni yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tören konuşmasında Bursa'daki ile Nestle'nin Türkiye'de beşinci fabrikasını hizmete almış olacağını söyledi.

Bakan Varank "Nestle, Bursa'da ülkemizin ilk medikal beslenme fabrikasının temellerini atıyor. Bu tesis, Nestle'nin 2011 yılından bu yana ülkemize yaptığı en büyük yatırım olacak. 250 milyon liralık yeni yatırımla kurulacak bu fabrika, doğrudan ve dolaylı 400 kişiye istihdam sağlayacak" dedi. 

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki üretim tesisi içinde kurulacak, ağustos 2021'de faaliyete geçirilmesi hedeflenen fabrikada, şirketin 29 adet oral medikal beslenme ürünleri üretilecek. Önümüzdeki 3 yıl içinde toplam 250 milyon lira yatırım yapılması planlanan fabrika, yüksek seviye teknolojiye sahip güçlü altyapısıyla aynı zamanda Nestlé Health Science'ın ürün geliştirme üssü olacak.

 

ETİKETLER
#Nestle fabrikası