Konut Haberleri
09 Haz 2014 14:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:11

Nereye elini atsan villa!

Kanal İstanbul, 3. Köprü gibi büyük projelere yakınlığı sayesinde değer artışı yaşayacak bölgelerin başında gelen Büyükçekmece, villa tarzı projelerle ön plana çıkıyor. Göl koruma havzasında villa projelerinin sayılarının artması hedefleniyor…

Nereye elini atsan villa!
Büyükçekmece, villa tarzındaki konutlarla gelişiyor. İlçenin tamamında 30 bin villa bulunurken, göl çevresinin yeni inşa edilen projelerle 6 bin villaya ulaşması bekleniyor.

Büyükçekmece, İstanbul’un yerleşim, imar, altyapı ve çevre sorunlarını şehircilik donanımı ile çözmüş, gelişen bir ilçe. Kanal İstanbul, 3. Köprü gibi büyük projelere yakınlığı sayesinde değer artışı yaşayacak bölgelerin başında gelen Büyükçekmece, villa tarzı projelerle ön plana çıkıyor. Büyükçekmece’nin merkezinin dışında kalan deniz kıyılarında ve göl koruma havzasında gerçekleştirilecek villa projelerinin sayılarının artması hedefleniyor.

İlçenin tamamında 30 bin villa bulunurken, göl havzasında 3 bin villa yer alıyor. Bu sayının inşa edilecek yeni projelerle 5-6 bini yakalaması bekleniyor. Belediyenin yeni planlamalarıyla birlikte, bölgeye 50 bin villa daha yapılacağı hesap ediliyor.

Yüksek gelir grubu Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Yöneticisi Gökçen Taşkın’ın verdiği bilgilere göre Büyükçekmece bölgesi özellikle nitelikli konut ve villa projelerinin oluşturduğu inşaat ünitelerle birlikte karma olarak geliştirildiği gibi bazıları sadece villa projeleri olarak inşa ediliyor.

Büyükçekmece İstanbul’daki arsa sıkıntısıın yanında büyük arsaların bulunabildiği ilçelerden biri. Bu sebeple yatırımcı firmaların son 5 yılda yöneldiği bölgelerden biri haline geldi. Ayrıca ilçeye komşu olması planlanan Kanal İstanbul projesi ve 3. Köprü’nün inşa edileceğinin açıklanmasından sonra bölgede değer artışı oldu. Tüm bu dinamikler göz önünde bulundurulduğunda Büyükçekmece bölgesinde gayrimenkul sektörünün daha da hız kazanacağı düşünülüyor. Markalı konutların sayısı artmakta, kimi projelerde karma fonksiyonlar kullanılıyor. Buna bağlı olarak bölgede AVM yatırımlarının da artacağı düşünülüyor.

İkinci projeye başlıyor...
YALÇINLAR Group
’un, Büyükçekmece bölgesinde 100 milyon dolar yatırım tutarı ile hayata geçirmeye hazırlandığı ikinci markalı konut projesi BatıMahal’de ilk 2 etap aynı anda başlayacak. Büyükçekmece’nin büyük konut projelerinden Pelican Hill’in 4. etabı olarak yapılacak olan BatıMahal’de toplam 150 villa yer alacak. 3 etaptan oluşacak olan BatıMahal’de ilk 2 etapta 57′şer, 3.etapta ise 36 villa olacak.

İç dekorasyonu yapılı bir şekilde teslim edilecek olan projede villaların hepsi göl manzarasına sahip olacak. Projenin fiyatları önümüzdeki günlerde netleşecek.
Bölgedeki proje sayısı her geçen gün artıyor. Büyükçekmece Gölü ve çevresi yüksek gelir grubuna hitap eden bir yerleşim bölgesi olarak ön plana çıkarken, bölgeyi fiyat ve ulaşım bazında oldukça cazip bir duruma getirdi.
TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu gibi ulaşım akslarına yakın konumda bulunan Alkent 2000, Pelican Hill, Toskana Vadisi gibi projeler üst gelir grubu tarafından tercih edilen projeler arasında yer alıyor.
Villa projeleri ağırlıkta Büyükçekmece’de son dönemlerde birçok firma proje geliştirmeye başladı. Özyurtlar, Keleş İnşaat, Gül İnşaat, Emaar, Eroğlu Yapı, İnanlar İnşaat bölgede proje geliştiren firmalar arasında yer alıyor.