Konut Haberleri
28 Tem 2016 09:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Nef'ten dünya gazetelerine ‘demokrasi’ ilanı!

Darbe girişiminin ardından ekonomiye güveni tazelemek için çalışmalarını sürdüren iş dünyası, yurtdışında da bu girişimi ve ardından gelişen süreci anlatmak için harekete geçti.

Nef'ten dünya gazetelerine ‘demokrasi’ ilanı!
Gayrimenkul sektörünün önemli firmalarından Nef, bu süreci dünya gazetelerine ‘demokrasi ilanı’ vererek anlatmaya başladı. İlk ilanı dün Amerikan gazetesi New York Times’a verdi. Nef’in ilanı, USA Today ve Financial Times’ta da yer alacak.
Nef ve Nef Vakfı tarafından verilen ilan, ‘Herkes evini korur’ diyerek başlıyor ve ‘15 Temmuz gecesi Türkiye’de ne oldu biliyor musunuz?’ sorusuyla sürüyor.

Sokakları tankların bastığı, F-16’ların uçtuğu, Meclis’in bombalandığı ve insanların şehit olduğuna dikkat çekilen ilanın devamı ise şöyle: “Ama bunun demokrasimize karşı bir darbe girişimi olduğu anlaşıldığı anda... İşte o an asıl her şey başladı. O gece başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, tüm devlet büyüklerimiz, her görüşten siyasi partilerimiz, medyamız ve tabii ki milletimiz din, dil, ırk ve düşünce farkı gözetmeden bir araya geldi. Herkes sokaklara çıktı. Yanlarında sadece yürekleri vardı.

Akıllardaysa tek bir düşünce: Burası Türkiye. Burası bizim evimiz. Ve konu evimizi korumak olduğunda hepimiz biriz.
O gece, Fransız Devrimi’nde olduğu gibi biz de milletçe demokrasimiz için canımızı vermeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Darbecilere karşı halk olarak dur dedik ve milletçe darbe girişimini durdurmayı başararak dünya tarihinde ender yaşanan bir demokrasi zaferine imza attık.

O gece biz bir olduk. Tüm Türkiye tek yürek olduk ve evimizi, vatanımızı, demokrasimizi koruduk. İyi ki de koruduk. Şu an sokaklarımızda sadece demokrasi için bir araya gelen halkımız, barış içinde hayatına devam ediyor. Yaşasın demokrasi.”

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, girişimin ardından Türkiye’de bir ‘demokrasi zaferi’ kazanıldığına dikkat çekerek, ülkenin ekonomisine ilişkin bir duyarlılık ortaya koyarak ellerini taşın altına koyacaklarını söyledi.
Bu olaydan sonra toplumun tüm kesimlerinin bir araya geldiğini vurgulayan Timur, Milliyet’e daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Türk milletinin ülkesi için bu kadar duyarlı olduğu bir dönem ümitlerimizi perçinledi. Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacak. Nitekim ortada bir Fransız Devrimi gibi kazanılan bir demokrasi zaferi var. Bizim bunu hem yurtiçindeki gazetelere hem de yurtdışındaki gazetelere ilanlar vererek tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Biz de Nef olarak Türkiye’den sonra dünyanın en bilinen gazetelerine de demokrasi ilanı verme kararı aldık.”