Konut Haberleri
15 Kas 2014 16:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:09

Nef, Manhattan’a tasarımla girecek

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Manhattan’da inşa edecekleri projenin tasarımını, Coca Cola, Bentley ve Swarovski’nin tasarımcılarına yaptıracaklarını söyledi

Nef, Manhattan’a tasarımla girecek
Timur Gayrimenkul, Nef markasıyla 5 yıl içinde ABD ve Avrupa’nın 10 metropolünde yer almayı hedefliyor. Nef, konutlarında Coca Cola’dan Bentley’e kadar ünlü markaların tasarımcılarıyla işbirliği yapıyor.

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Manhattan’da yer alacak projeleri için bölgenin en ünlü yapılarından tasarımlarıyla ayrıldıklarını belirterek şunları söyledi:
“Manhattan’da bir dairenin 94 milyon dolar olduğu Park 432’den bahsediyoruz, tam Four Seasons’ın karşısı. Ama biz seramiği Dom Perignon’un tasarımcısı Harry Allen’a tasarlatıyoruz. Puma’nın ve Swarovski’nin tasarımcı Dror Benshetrit barbekü, teras bahçesi ve bina asansörünü tasarlıyor. Coca Cola ve Diesel için tasarımlar yapan isim Sebastian Leon Agneessens foldhome ünitelerinde müzik stüdyosu planlıyor. Şu an projeleri devam ediyor, bir yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. 340 milyon dolar değerinde bir proje oluyor. Konut ve otel ama daha ne kadarı otel, ne kadarı konut olacak bilemiyoruz.”

Başta Miami olmak üzere ABD’nin, öncelikli olarak Londra ve Viyana olmak üzere Avrupa’nın metropollerinde yapacakları projelerde ünlü tasarımcılarla çalışacaklarını anlatan Timur, ‘foldhome’ sistemi olarak geliştirdikleri ev konseptini de bu alanlarda değerlendireceklerini söyledi. Timur, “Yurtdışındaki çok önemli firmalar bizi know-how’ımızla dahil etmek istiyor, çünkü patentli olan katlanabilir ev ve tasarım sistemlerimiz dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.


Gözünü Haliç’e dikti
Gelecek dönemler için arsa yatırımları yaptıklarını vurgulayan Timur, İstanbul’da dört önemli noktada arsa satın aldıklarını dile getirdi. Timur, şunları söyledi: “Gaziosmanpaşa’da dönüşümdeyiz, Beykoz’da dönüşümdeyiz. Kent içinde zaten dönüşüme girmeden arsa bulmak çok zor. Bundan sonra daha çok konut düşünüyoruz. Önemli ofis projeleri yaptık. Anadolu yakasında yokuz, orada olacağız. Beyoğlu Sütlüce civarında yatırım yaptık. Haliç manzaralı, bir arsa aldık. Okmeydanı dönüşümünde değil, oranın dışında kendimiz bir mülk satın aldık. Orta ölçekli bir proje. Okmeydanı bölgesine de çok inanıyoruz. Haliç hattını çift taraflı olarak çok önemsiyoruz.”


Davutpaşa’ya rezidans
Timur Gayrimenkul, kentsel dönüşüm
kapsamında proje üretmek için ağustos ayında İş GYO ile biraraya gelmişti. Bunun üzerine Nef, operasyonların daha hızlı yürütülmesi için merkezini İş Kuleler’e taşıyor. Ortaklık, ilk projesini Topkapı’da, daha önce mülkiyeti Şişe Cam ile Anadolu Cam’dan satın alınan arsa üzerinde hayata geçirecek. Yüzde 75 İş GYO ve yüzde 25 Nef mülkiyet payı ile alınmış olan 80 bin metrekarelik arsanın, yüzde 25’lik kısmı 94 milyon bedel karşılığında, Nef’e devredilmiş paylar eşitlenmişti.

1 milyar lira ciro yaptı
Timur, 2013 ekim ayından 2014 ekim ayı sonuna kadar bir yıl içinde 3 bin 100 konut satarak 1 milyar liranın üzerinde ciro yaptıklarını söyledi. Timur, yıl içinde 7 projenin teslimini bitirdiklerini bu ay içinde ise 8’inci projenin teslim edileceğini vurguladı. Timur, “En çok satış yapan ve gelir elde eden şirketiz. İş GYO ile Topkapı’daki projenin tek başına büyüklüğü 1.5 milyar TL, bu yüzden burada payımızı artırmamız bizim için çok önemliydi. Bir yılda bu kadar proje yaptık, o tek başına neredeyse karşılıyor. Şehrin merkezinde, 130 dönüm alanda emlak GYO olmadan yapılan başka proje yok” dedi.