Konut Haberleri
10 Kas 2014 09:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:07

Ne olacak bu Jet Fadıl'ın hali?

İsmi kâğıt üzerinde kalan projelerle anılan Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği insanlar tepkili. Jet Fadıl mağdurları Caprice Gold önünde eylem yaptı

Ne olacak bu Jet Fadıl'ın hali?
Ne yerli otomobili ne de Maldivler’deki otel projesi hayata geçen Akgündüz’ün son projesi İstanbul Bayrampaşa’da yaptırdığı Caprice Gold Oteli de beş yıldır tamamlanamadı. Caprice Gold Bayrampaşa projesinde mağdur olan yatırımcılar, haklarını alamadıkları ve muhatap bulamadıkları gerekçesiyle dün inşaat alanında eylem yaptı.

Aylardır vaat edilen kiraları alamadıklarını ve Fadıl Akgündüz tarafından dolandırıldıklarını belirten mağdurlar, ‘Sayın Cumhurbaşkanım, Fadıl Akgündüz yeni Türkiye’de 20 bin mağdur yarattı’ yazılı pankartları inşaat alanının duvarına astı. Mağdurlar, kimi yatırımcıların memur, kimilerinin işçi maaşıyla, kimilerinin de dişinden tırnağından biriktirdiği paralarla yatırım yaptığını ifade etti.

Yapılan açıklamada, “Ülkemizde yazılı ve görsel medyada aylarca yer alan, kira garantili ve tapulu, 63 ayda kendisini ödeyen, Türkiye’de 7 yıldızlı devremülk projesi olarak pazarlanan Caprice Gold Oteli’nde yer satın alan biz yatırımcılara aylardır kira ödemeleri yapılmamaktadır. Beş yıldır yapımı süren otelin inşaatı bitmediği gibi, inşaat faaliyetleri de tamamen durdurulmuş olup, kira garantili olarak satılan devremülklerin kiraları da sekiz aydır ödenmemektedir. Ayrıca ilgili firmanın sahibi Fadıl Akgündüz, bu süre içinde Maldivler diye bir proje daha çıkartarak tekrar piyasadan para toplayarak sayısı belli olmayan yeni mağdurlar oluşturmuştur.” denildi.

Yeni mağdurlara fırsat verilmesin

Devlet büyüklerinin konuya el atıp mağduriyetleri gidermesi talep edilen açıklamada şöyle denildi: “Devletimizin, insanların sırtından haksızca kazanç sağlayan ve kul hakkına el uzatan Fadıl Akgündüz ve onun gibi insanlar tarafından yeni mağdur kitleleri oluşturulmasına fırsat vermeyeceğine inancımız sonsuzdur. Buradan bir kez daha Fadıl Akgündüz’e sesleniyoruz. Gerekirse bu binayı işgal edip kendi hakkımız olanı tamamlayıp bu projeyi senin gibi kul hakkı yiyenlere yedirmeyeceğimizi saygıdeğer basınımız önünde ilan ediyoruz!” Mağdurlar arasında bulunan Emine Küçükler (66), tek geçim kaynağı olan kira getirili dairesini satarak bu projeye yatırım yaptığını dile getirdi. Küçükler, “8 aydır kiramızı ödemiyor. Perişan oldum. Rezil oldum.” dedi. Mağdurlar açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

Otel inşaatını tamamlayamayan ve birçok çalışanını işten çıkartan Akgündüz’ün iflasın eşiğine geldiği ileri sürülüyor. Son olarak dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Fadıl Akgündüz, “Şirketlerim için sizden yardım diliyorum. Allah korusun, eskiden olduğu gibi şirketimiz bir kazaya daha kurban giderse insanlarımız bir 15 yıl daha acı çeker.” ifadelerini kullanmıştı.
Zaman