Konut Haberleri
23 Şub 2015 11:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:24

Ne olacak bu İhlas'ın hali... Söz var ev yok!

İstanbul Avrupa Yakası'nın son dönemde en çok gelişen bölgelerinden Beylikdüzü bölgesinde inşa edilen İhlas Kristal Şehir projesi, alıcısını çıldırtmış durumda....

Ne olacak bu İhlas'ın hali... Söz var ev yok!
İhlas Holding’in ekonomik krizde olduğu iddiaları inşaat projelerine de yansıdı. Medya çalışanlarına maaşlarını ödeyemeyen ve kamu bankalarında batık kredileri olduğu iddia edilen holdingin şimdi de inşaat projelerini bitiremediği iddia edildi.

Bir kişi için en büyük kararlardan biri olan 'ev almak' bazen hüsranla sonuçlanabiliyor. Bunlardan bazıları da Kristalşehir projesinden ev alanlar. Neden mi? Çünkü ortada ödenen bir konut parası var ama konut yok...

Şikayet sitelerine gelen isyanlar, sıra sıra gidecek cinsten...

1-"Dairemizi bundan 2 yıl önce satın aldık. 2014 Şubat-Mart ayında teslim edileceği söylenen daireler 8 ay geçmesine rağmen hala teslim edilmedi." 

Suçlu Belediye!

2- "İhlas Kristal Şehir'den bir daire aldım teslimat 2013 sonu sözleşmede 2014 Haziran teslim yazıyordu teslimat tarihi 6 ay geçti bir tarih vermiyorlar. İhtar çekenlere gecikme İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden deniyordu, şimdi de Bedaş'tan sorun var diyorlar gün vermiyorlar. Dava açsanız da bir şey elde edemezsiniz aksine işler daha çok aksar diye konuştular!

Benim tüm ödemelerim bitti tapu vermeleri lazım tapuların çok olduğu için şu an veremiyoruz Mali sıkıntı var diyorlar benim gibi çok mağdurlar vardır ne tur bir hukuki yol izlememi tavsiye edersiniz teşekkür ederim şimdiden..."

3- "2011 yılında İhlas İnşaat, Kistal Şehir'den daire aldık. Aldığımız dairenin teslim süresi Mayıs 2014 olmasına rağmen henüz teslimat gerçekleşmedi. Firma ile ne zaman görüşsek farklı bir sebep ve süre veriyorlar. Okula giden çocuklarımız var ve tam bir teslimat tarihi vermedikleri için bir plan yapamıyoruz artık firmanın bizi oyaladığını düşünüyoruz."

Daha önceki projelerinde de bir çok sıkıntı yaşanan firmanın ne yapacağı ise merak konusu...

İhlas Holding'e bağlı İhlas Yapı tarafından Beylikdüzü'nde inşa edilen Kristal Şehir projesi, 18 bin konut bloğu ve 2 rezidans kulesinden oluşuyor. Projenin teslim tarihi mart 2014 olarak açıklanmıştı. Ama ortada bir teslimat yok...