Ekonomi
11 Şub 2014 17:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:53

Nasıl zengin olunur? Uzmanlar açıkladı

Uzmanlar zengin olmanın yolunu açıkladı

Nasıl zengin olunur? Uzmanlar açıkladı
Yapılan son bir araştırma milyonlarca dolarlık servete sahip olmak için erken yaşta tasarruf yapmaya başlamak gerektiğine işaret etti. ABD’li PNC adlı bir varlık yönetimi şirketinin 5 milyon doların üzerinde mal varlığı olan kişilerle yaptığı anket, tasarruf yapmanın en büyük servet biriktirme yolu olduğuna işaret etti.

DÜZENLİ TASARRUF YAPILARAK

Ankette finansal başarınıza en büyük katkıyı ne sağlıyor sorusuna büyük oranda “erken yaşta ve düzenli olarak tasarruf yapmaya başlamak” yanıtı verildi. İkinci olaraksa “zeki yatırım seçenekleri yapmak” yanıtı verilirken,”halihazırda çok para kazanmak” ve “kontrollü harcama yapmak” da diğer yanıtlar olarak sıralandı.

MİLYONERLER DE ÇOK ÇALIŞIYOR

Ankete katılanlar başarılarının en temel nedeninin “çok çalışmak” olduğunu belirtti. Kimileri bu soruya “güzel kararlar vermek” kimileriyse “şanslarının yaver gitmesini” yanıt olarak verdi. PNC’nin yatırım direktörlerinden Joseph Jennings, “Ankete katılan milyonerlerin büyük bir kısmı servetlerini çok sıkı çalışarak ve erken yaşta düzenli tasarruf yaparak kontrol ediyor” dedi.