Konut Haberleri
18 Haz 2014 10:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:16

Mütekabiliyet kanunu otomotive de yaradı

2014 yılının ilk 4 ayında yabancılara 5 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi. Yatırım amacı ile Türkiye’ye gelen yabancıların sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Mütekabiliyet kanunu otomotive de yaradı
Yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor.

Konuyla ilgili konuşan Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, kiralık Otomobil sayısının her geçen gün hızla arttığını söyledi.

Pınar, “Tüketicinin kiralık araçların avantajlarına yeni yeni hakim olması, kısa veya uzun vadeli ziyaretlerde bulunan yabancıların ulaşımları için kiralık otomobilleri tercih etmesi bu artışın en büyük nedenleri” dedi.

Kiralama sektörünün gelişmesinin, doğrudan otomotive de yansıdığını söyleyen Pınar, “Bununla beraber turizm sezonunun yaklaşmasıyla bu dönemde kiralama firmalarının alımları en yüksek seviyelerde seyrediyor.

Yılın ilk beş ayında yaklaşık 25 bin üst segmentte yer alan otomobil satıldı. Satılan yaklaşık her dört otomobilden birinin kiralama firmaları tarafından satın alınması bunun en önemli göstergesi” dedi.