Konut Haberleri
26 Nis 2016 10:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:15

Müteahitlerden faizler indirilsin çağrısı

Konut kredisi çekecek vatandaşların merakla beklediği kredi faizlerindeki indirim, müteahhitleri de sabırsızlandırdı. Müteahhitler, faizler indirilsin çağrısında bulundu.

Müteahitlerden faizler indirilsin çağrısı

Merkez Bankası'nın uyguladığı faiz indirimiyle birlikte vatandaşların gözü konut kredisindeki faiz indiriminde. 
Kredi çekecek vatandaşların yanı sıra müteahhitler de bu indirimi bekliyor. 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “bir an önce faizlerde indirim yapmalı” çağrısında bulundu.

Yüksek faizkonut satışını engelliyor

Yaptığı yazılı açıklamayla sektörün iş dünyasının beklentisini ortaya koyan Tellioğlu, bankaların inşaat ve konut piyasasını desteklemesi gerektiğini belirtti.

Tellioğlu, “devletin elini taşın altına koyduğu noktada, hiç değilse bankaların da parmaklarını taşın altına koymalarını bekliyor ve bir an önce indirim çağrısı yapıyoruz. Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine rağmen bankaların kredide yüksek faiz uygulamasını sürdürmesi konut satışlarını vuruyor" değerlendirmesinde bulundu.

''Olumlu yansıyacak''

Kredili satışların artması ve inşaat sektörünün canlanması için konut kredilerinde faizin psikolojik sınır olan yüzde 1'in altına inmesini beklediklerini vurgulayan İMKON Başkanı Tellioğlu, “faiz indirimi reel sektöre olumlu yansıyacaktır.

Bu durumda inşaat piyasası oldukça hareketlenecektir. Beklentimiz bankaların en kısa sürede bu yönde pozisyon alarak lokomotif sektörlerden biri olan inşaat piyasasını desteklemeleridir" dedi.