Konut Haberleri
25 Eyl 2014 15:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:54

Müteahhitlerin kentsel dönüşüm oyunu

Ege KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüme ilişkin çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. Aslan müteahhitlerin kentsel dönüşüm ilan ettirmek için apartmanlardan daire satın alarak apartmanı riskli alan ettirmek üzere başvuruda bulunduğunu iddia etti.

Müteahhitlerin kentsel dönüşüm oyunu
Kanunun çıktığı ilk  günlerde bazı müteahhit firmaların rantı yüksek bölgelerdeki hak  sahiplerini kandırarak bina ve arsalarını ucuza kapattığını da iddia eden Hüseyin Aslan, kanunun bir tek hak sahibinin bile başvururak binayı riskli alan ilan ettirmesinin önünü açtığını, bazı müteahhitlerin de bu maddeden faydalanmak üzere girişimde bulunduğunu açıkladı. 

Aslan “Bunu fırsat bilen bazı açıkgöz müteahhitler gözlerine kestirdikleri bölgelerdeki apartmandan daire satın alıyor, ardında bizzat başvuru yapıp apartmanı riskli alan ilan ettiriyor. Sonra da binanın riskli olduğuna ve 3 ay içinde boşaltılması gerektiğine dair hak sahiplerine tebligat gönderip işi oldu bittiye getiriyorlar” yorumunu yaptı.

İzmir’deki belediyelerin bu duruma seyirci kaldığını öne süren Hüseyin Aslan “Kentsel dönüşüm eski binaları yıkıp yerine yenilerin i yapmak değildir. Hele kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme dönüştürmek hiç değildir” uyarısında bulundu.