Sektörel
30 Oca 2018 14:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Müteahhitler devletten destek istedi

Türkiye Müteahhitler Birliği, geçen yıl sektörde yaşanan canlanmanın bu yıl devam etmemesinden endişeli. TMB tarafından yayınlanan raporda, yüksek faiz oranlarına bir kez daha vurgu yapıldı ve devlet desteklerinin devam etmesi istendi.

Müteahhitler devletten destek istedi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yayınladığı Ocak 2018 İnşaat Sektörü Analizi'nde, devlet desteklerinin devam etmesi yönünde talepte bulundu. Geçtiğimiz yıl konut sektöründe yaşanan canlanmanın kalıcı olamayabileceği yönünde endişeler taşıdıklarını belirten müteahhitler, özellikle yükselen döviz ve faiz oranlarının kendilerinde yarattığı endişeye vurgu yaptı. 

ENDİŞELER ARTMAKTADIR

Raporda konut pazarı için faiz sorununa vurgu yapıldı ve şunlar belirtildi:

Göstergeler, geçtiğimiz yılın belirli aylarında artış gösteren talepteki canlanmanın kalıcı olamayabileceğine yönelik endişeleri arttırmaktadır. Ayrıca, yurt içinde yükselen enflasyon, faiz oranları ve döviz kurları ile harcanabilir gelirde beklenen düşüşün talebi önümüzdeki dönemde de sınırlayabileceği düşünülmektedir.

DESTEKLER DEVAM ETMELİ

2018 yılına yönelik projeksiyonlar, gayrimenkul stoku, dövizdeki dalgalanma nedeniyle tüm girdi maliyetlerinde oluşan artışın yanı sıra, aylık yüzde 1 seviyesinin üzerine çıkmış bulunan konut kredisi faizlerinin de yükseliş eğilimi dikkate alındığında, sektörün desteklenmeye devam etmesi önem arz etmektedir.