Konut Haberleri
17 Haz 2014 09:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:15

Müteahhitler Birliği’nin binasına yeşil sertifika

nkara’daki Türkiye Müteahhitler Birliği Merkez Binası, uzun bir değerlendirme sürecinin ardından, LEED Platinum Sertifikası’nı resmi olarak almaya hak kazandı.

Müteahhitler Birliği’nin binasına yeşil sertifika
Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara’daki Türkiye Müteahhitler Birliği Merkez Binası, uzun bir değerlendirme sürecinin ardından, LEED Platinum Sertifikası’nı resmi olarak almaya hak kazandı.
Türkiye’de bugüne kadar genellikle ticari yatırımların aldığı Platinum Sertifikası ilk kez bir dernek bünyesinde inşa edilmiş yeşil binaya verilmiş oldu.

Yüzde 50 tasarruf
Türkiye Müteahhitler Birliğ
i’nin, Ankara Çankaya’daki yeni genel merkez binası için düzenlediği davetli proje yarışmasında birinci seçilerek inşa edilen binanın Avcı Architects imzalı tasarımının Sürdürülebilirlik Danışmanlığı’nı Londra merkezli danışmanlık firması Atelier Ten yaptı.

Binada, Ankara merkezli Okutan Mühendislik’in kurucusu, Mekanik Tesisat Uzmanı Mehmet Okutan ile yapılan işbirliği sayesinde bünyesindeki çok çeşitli ekolojik uygulamalar ile standart binalara oranla yüzde 50'ye yakın enerji tasarrufu sağlanıyor.