Politika
02 Mar 2019 16:26 Son Güncelleme: 02 Mar 2019 16:28

'Müteahhit bulursak Rize'ye de yaptıracağız'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Rize'de miting düzenledi.

'Müteahhit bulursak Rize'ye de yaptıracağız'

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan diğer noktalar şöyle:

— Ben Artvin Havalimanı için '2022' dedim ama sonra müteahhitlerle konuştum. 'Allah izin verirse, fevkalade bir şey olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar bitiririz' dediler.

— Rize'nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Son 17 yılda Rize'ye 18 katrilyon yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi var mıydı? Rizemize birçok yatırımları da hayata geçireceğiz. Gençlik merkezleri, spor salonları, futbol sahaları inşa ettik. Sağlıkta toplam 28 tesisi şehrimize kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilerimize ve emeklilerimize 689 milyon lira destek verdi.

'TALİPLİ BULABİLİRSEK RİZE'YE BİR DE ŞEHİR HASTANESİ YAPACAĞIZ'

— Taliplisini bulabilirsek Rize'ye inşallah bir de şehir hastanesi inşa edeceğiz. İmar barışı ile 74 bin hemşehrimizin sıkıntısını çözdük. Rize'de 20 km bölünmüş yol vardı. Buna 142 km ilave ederek 162 km'ya çıkardık. Durmadık çalıştık. Biz dağları deldik. Biz Ferhatız sizler de Şirin. Sizlere ulaştık. Koşmamız lazım. Yapacağımız çok iş var.

 


DHA
Erdoğan, vatandaşlarla çay içip simit yedi
- Acele kamulaştırmaya ilişkin işlemler devam ediyor. Rizeli iş insanlarımıza toplam 1,5 katrilyon destek sağladık. Rize'ye Güneysu'ya, Çayeli'ne, Fındıklı'ya doğalgazı getirdik. Uzun yıllar göç veren Rizemizin nüfusu artmaya başladı. İnşallah önümüzdeki dönemde Rizemizi nice hizmetlerle, eserlerle buluşturacağız.