Konut Haberleri
13 Oca 2020 10:21 Son Güncelleme: 13 Oca 2020 10:23

Müteahhit aynı daireleri farklı kişilere sattı! Olan yine ailelere oldu!

Adana'nın Seyhan ilçesinde konut inşaa eden bir inşaat firması, iddiaya göre daire yapmak üzere anlaştığı vatandaşlardan para topladı. Vatandaşlar parasını ödeyerek sözleşmelerini teslim aldığı dairelerin, başka kişilere de satıldığını öğrenince dolandırıldıklarını anladı.

Müteahhit aynı daireleri farklı kişilere sattı! Olan yine ailelere oldu!

Adana'nın Seyhan ilçesinde inşaat halindeki apartmanın önünde buluşan vatandaşlar, 5 yıl önce İ.D. isimli müteahhitten sözleşme karşılığı daire aldıklarını, aynı müteahhitin kentte 4 binasının daha bulunduğunu ve oralarda da aynı dolandırıcılığın yapıldığını öne sürdü.

'Aldığım iki daireyi 4'er kişiye daha satmış'

Aldığı iki dairenin 4’er kişiye daha satıldığını iddia eden Yalçın Körkün, "Bir ev sahibi olabilmek, çocuğumuza bir gelecek sağlayabilmek için birikimlerimizi verip ev aldık. Sonradan süreç uzadı ve evler bize teslim edilmedi. 3,5 yıl önce 300 bin lira gönderip iki daire aldım. Şu anda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Elimizdeki, avucumuzdaki her şeyi bu dairelere bağladık. Hayallerimiz, emeklerimiz boşa gitti" dedi.

Aldığı dairenin Hatay’da görev yapan bir polis memuruna satıldığını öğrendiğini öne süren Tunahan Kökdemir ise "100 bin lira ödeyerek daire aldım. Dairemin başkasına satıldığını öğrenince telefonla müteahhiti arayıp, ‘madem bizi dolandırdın, paramızı ver’ dedim. O da ofis kuracağını ve paralarımızı ödeyeceğini söyledi. İnşallah hep beraber adli süreci başlatıp, elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Dairesine hırsız girince sinir krizi geçirdi

Söz konusu binada dairesi olan ancak inşaat halinde olduğu için dairesine yerleşemeyen Hatice Yaygın, evine hırsız girdiğini öğrenince olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Daire kapısının kilitlerinin kırıldığını gören Yaygın, "2 yıldır eşyalarım içerideydi. Yalanla, dolanla 5 yıldır bizi mağdur ediyor. Evsizim, yersizim, yurtsuzum. Evime hırsız girince delirdim. 1 kova salçamı çalmışlar" dedi.

Öte yandan müteahhit İ.D., bir arsa sahibinin hayatını kaybedince arsanın 3 oğluna kaldığını ancak eşinin de mahkemeye vermesiyle inşaatın durduğunu iddia ederek, daire satın alan kişilerin taksitlerini ödemediği için söz konusu dairelerin başkasına satıldığını öne sürdü.