Konut Haberleri
26 Oca 2016 08:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:01

Mustafa Koç için rekor bağış!

Ani ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Mustafa Koç, son yolculuğuna pazar günü uğurlandı. Koç ailesi sevenlerinden çelenk yerine TEV'e bağış yapılması ricasında bulundu. Rekor seviyede bağış yapıldı.

Mustafa Koç için rekor bağış!
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçtiğimiz hafta yaşanan ani ölümüyle tüm Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Mustafa Koç’un sevenleri, dedesi Vehbi Koç’un kurucusu olduğu Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) tarihinin bağış rekorunu kırdırdı. Koç Ailesi’nin çelenk yerine hayır kurumlarına bağış yapması isteğine saygı gösteren Koç’un sevenleri, TEV’e 3 bin 500’ün üzerinde çelenk bağışı yaptı.

En yüksek bağışı 8'e katladı
Koç için yapılan bağışlar, bugüne kadar yapılan en yüksek bağışı 8’e katladı. Vakfa yapılan bağışlar Mustafa Koç Burs Fonu’nda toplanacak ve eğitim için kullanılacak.

Meslek lisesi öğrencilerine verilecek
Ailenin kararı doğrultusunda fonda toplanan kaynağın Mustafa Koç’un mimarlarından olduğu ve büyük önem verdiği Meslek Lisesi Memleket Lisesi projesine ithafen meslek lisesi öğrencilerine verileceği belirtiliyor. Yani Mustafa Koç, vefatından sonra da liseli gençlerin geleceğini inşa etmekte önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Bağışlar sürüyor
Mustafa V. Koç, “Ülkemizde gençlerin gelişimlerine çok yönlü destek vererek, istihdam edilebilirliklerinin önünü açan bu uygulamaların yaygınlaşması en büyük arzumuz. Ulusal rekabet gücümüzü artırmak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve işsizlikle mücadele etmek için istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi gerekli ve hatta şarttır” diyerek meslek liselerine verdiği önemi dile getirmişti.